avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rutiera - camera fixa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rutiera - camera fixa

Printr-o recomandata de la posta am fost instiintat ca am depasit viteza legala in localitatea Puchenii Mari si ca trebuie sa spun cine a fost soferul. Binenteles ca am raspuns solicitarii urmand apoi sa mai primesc inca o recomandata (probabil procesul verbal), recomandata pe care n-am mai reusit s-o ridic. De mai bine de o luna nicio miscare ... nu s-a afisat nimic nici pe scara, nici vreun agent la usa, nici n-am gasit nimic in cutia postala, nimic nimic, doar acea instiintare de recomandata de la posta.
Intrebarea e! Daca nu mi-a fost inmanata amenda in timp de o luna de la emitere nu cumva ea se prescrie?
Cel mai recent răspuns: Eduard Ciprian Slai , 11:59, 19 Septembrie 2013
NU ...NU SE PRESCRIE
Nu? Dar ce face?

Oug 2/2001
Art. 14
(1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

Atat ca mai exista posibilitatea anuntarii prin afisare la domiciliu...
OG2/2001

Art. 13. − (1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6
luni de la data săvârşirii faptei.

Art. 14 cred ca se aplica in cazul in care procesul verbal este intocmit iar contravenientul refuza sa il semneze.
In cazul de fata nu se poate cunoaste data aplicarii sanctiunii deoarece politia poate primi adresa trimisa prin posta sau fax si nu se poate decide aplicarea sanctiunii in aceeasi zi, mai sta la dospit in vreun sertar.
slai a scris:

Nu? Dar ce face?

Oug 2/2001
Art. 14
(1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

Atat ca mai exista posibilitatea anuntarii prin afisare la domiciliu...



Si cum se anunta prin afisare la domiciliu? ca eu n-am vazut nimic afisat pe la fizier, in posta sau pe usa de la intrarea in scara !!!
Mie legea mi se pare clara, sunt 6 luni in care se poate emite procesul verbal, care odata emis trebuie comunicat in termen de o luna. daca el ar fi primit procesul verbal la posta, nu l-a ridicat, in aceasta luna trebuie totusi comunicat.

Vine cineva si lipeste pe usa, etc, se face proces verbal de afisare si asta e.
Se considera comunicat, iar fiind romania, e foarte probabil ca primul vecin mai curios sa ia el de pe usa procesul verbal astfel incat sa nu aveti habar ca a fost comunicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare p.v./ amenda ratc - e posibil? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare: Vreau sa va intreb si eu daca este legala urmatoarea procedura. In anul 2011 am fost amendat de ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Procese verbale adrian_94 adrian_94 amenzile de circulatie trimise prin posta recomandate daca nu se semneaza pt. ridicarea scrisorilor , ce se intampla cu ele daca a trecut mai mult de 6 luni de ... (vezi toată discuția)