avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

De curind mi s-a majorat pensia alimentara la 1/2 din venituri pentru un copil, dar numai tirziu de implinirea virstei de 26 de ani ( e corect, 26 de ani ? ), eu mai avind unul dintr-o relatie ulterioara. E normal cuantumul de 1/2 din venitul net ? La baza calcului s-a tinut cont de media veniturilor pe ultimele sase luni, dar in acestea mi-au intrat niste prime ocazionale, ce nu au cracter permanent. Pot actiona in instanta micsorarea pensiei dupa alte sase luni, ceea ce corespunde unei diminuari a veniturilor, deoarece numai voi beneficia de acele prime ?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:52, 20 Martie 2009
Micsorarea cuantumului ar opera daca dvs mai aveti in ingrijire un alt minor.... sau veniturile s-au diminuat....
puteti cere modificarea, daca doriti, in fiecare luna :rolleyes: insa trebuie sa aduceti probe foarte clare ca venitul s-a diminuat...:(
Daca suteti in termenul exercitarii caii de atac impotriva acestei hotarari apelati la acest drept, deoarece nu e corect majorarea pensiei de intretinere la 1/2 din veniturile nete pentru un copil . Când întretinerea este datoratã de pãrinte sau de cel care înfiazã, ea se stabileste pânã la o pãtrime din câstigul sãu din muncã pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumãtate pentru trei sau mai multi copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil CatanaNelu CatanaNelu Cei doi copii ai mei au fost incredintati in urma divortului spre custodie fostei sotii si am fost obligat la plata pensiei de intretinere copii, dar pana la ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa ma lamuriti si pe mine in privinta cuantumului pensiei de intretinere pt un copil minor , in conditiile in care fostul meu sot are un ... (vezi toată discuția)
Valoare pensie alimentara ContSters285904 ContSters285904 Buna ziua, am 2 copii, unul de 21 ani si celalalt de 13 ani, sunt divortata, m-ar interesa cat e valoarea pensiei alimentare pt cei doi copii, Mentionez ca ... (vezi toată discuția)