avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... imputatie + desfacere disciplinar -URGENT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

imputatie + desfacere disciplinar -URGENT

am 3 salariati chemati la convocare ptr lipsa nejustificata carburant. Conducerea vrea sa le si imput suma si sa le desfac contractul disciplinar . Stiu ca ptr aceeasi fapta nu se poat aplica 2 sanctiuni. sau gresesc?Cum ma sfatuiti sa fac, ptr ca se doreste recuperarea prejudiciului si incetarea contractelor.Multumesc
Da, acestia sunt pasii dar fiti atenti la respectarea procedurii cerute de Codul muncii (cum v-am spus mai sus).
milixima a scris:

ii puteti da in primul rand avertisment apoi ii faceti decizie de imputare pentru suma ce reprezinta carburantul lipsa

aveti grija cu aceste decizii de imputare si cu retinerile din salariu care pot deriva din ele, pentru ca, potrivit codului muncii, retinerile facute de angajator pentru recuperarea unei pagube produse de salariat trebuie sa aiba la baza o hot. judecatoreasca.
Altfel sunt ilegale.
Cu toate acestea, nimic nu impiedica pe angajat sa repare paguba produsa prin acord comun.

Succes.
nu ii puteti retine din salariu fara o hot. judec. definitiva si irevocabila.
Nici angajamentul de plata nu mai este reglementat.
trevuie sa ii actionati in instanta pentru prejudiciu dar sa aveti probe concludente.
Sa ii sanctionati pentru abatere disciplinara cu desfacerea CIM, nici asta nu se poate in cazul dumneavosatra, la efectuarea cercetarii disciplinare prealabile trebuie de incheiat un proces verbal in care sa fie inscrisa fapta imprejurarile in care a fost efectuata, trebuie consemnate apararile angajatului s.a.m.d.
Si mai sunt si alte sanctiuni inainte de desfacerea CIM ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara BogdanBurtila BogdanBurtila Salut, Am probleme cu un subordonat ce nu isi respecta atributiile. Nu ai cu cine sa te intelegi si mai grav a inceput sa vorbeasca urat, sa trimita ... (vezi toată discuția)
Urgent .decizie 61 a eujad eujad am avut 3 salariati pe care i-am chemat la cercetarea disciplinara intrucat au furat carburant. In declaratia dat, ei nu au recunoscut nimik, in schimb , mi-au ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca Ileana popa Ileana popa Buna seara, Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu ... (vezi toată discuția)