avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama disperata...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama disperata...

Sunt mama a 3 copilasi deosebiti...pana aici suna bine numai ca tatal este problema,Este abuziv,bea f mult,certuri peste certuri,i-am spus ca vreau sa divortez si m-a amenintat ca imi va lua copiii sau ma va omora.Copiii traiesc intr-o teroare constanta,nu au voie sa se joace,sa faca un pic de galagie(ca doar sunt copii) fara ca tatal sa nu izbucneasca in tipete.Problemele de acasa se resimt in cazul copiilor in special la scoala;sunt f inceti in a invata si au defecte in a vorbi.Ceea ce vreau este:sa divortez dar cu siguranta ca nu voi pierde copiii si decaderea din drepturile parintesti ale sotului.Ceea ce m-a determinat sa ajung si la partea cu negarea drepturilor parintesti este faptul ca intr-o seara urmaream stirile si era cazul unei fetite de 12 ani violata,iar sotul meu a afirmat:''ea a cautat-o''.Nu vreau sa ma gandesc la gandul acesta.Stiu greseala mea e ca am stat atat in aceasta casnicie,dar am facut-o de frica.La un moment dat mi-a spus ca ma va omora ca si asa nu va stii nimeni ca e el faptasul.Intr-un sfarsit m-am destainuit surorii mele.Ea m-a sfatuit sa divortez,ca ma va caza si pe mine si pe copii pt timp nelimitat.Ea este casatorita in Olanda.Vreau cat se poate de departe de sotul meu,si sa imi cresc copii intr-un mediu linistit si normal.Nu vreau sa pierd copiii.Mai bine in teroare decat fara ei.Nu am fost niciodata la politie,pe motivul ca daca ia o amenda tot din putinii bani pe care ii avem o platim(bani din care pot cumpara copiilor obiectele necesare) si a doilea motiv este pt ca locuiesc cu socrii si ei nu au nici o problema cu modul in care ma trateaza.Cer doar sfaturi,cum sa imi scot copiii si pe mine din acest cosmar?
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2009
vivera, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:19, 20 Martie 2009
Infractiunea de amenintare , eventual loviri sau alte violente este sanctiunata numai printr-o plangere penala prelabila , introdusa in termen de 2 luni de la data actelor infractionale.

In cazul unui asemenea coportament , nu vad cum instanta de judecata ar dispune incredintarea minorilor tatalui spre crestere si educare....


Venit stabil aveti ?O locuinta ?


Nu va ramane , din cele relatate , decat solutia divortului....




El are servici.Mie nu mi-a dat voie sa muncesc.Locuinta nu avem,locuim la socrii.Sora mea e dispusa in schimb sa garanteze financiar numai sa ma vada iesita din aceasta problema.Am ajuns sa ma duc la prietene pt a folosi internetul pt a gasi o solutie si cand ajunga acasa....e teroare....cearta continua ca am iesit din casa.Vreau sa divortez,numai ca vreau sa fiu sigura ca imi raman copiii si ca el nu are nici un contact cu ei.Nu s-a schimbat in 8 ani,nu se va mai schimba de acum incolo nici cu copiii.
Unde veti locui ? E benefic ca sora va sustine financiar...ar fi bine sa va angajati si dvs ...
Ea locuieste in Olanda.
Solutia pe care o intrevad eu ar fi urmatoarea:
Cu sprijinul financiar al surorii dvs. inchiriati un apartament intr-o zona cat mai indepartata de sotul dvs. si mutati-va impreuna cu copiii acolo.
Introduceti apoi divortul. Actiunile pot fi si concomitente, pentru ca, de la introducerea actiunii de divort va mai trece o perioada pana la emniterea citatiilor.
Trebuie sa aveti pregatite probe solide, vorbiti cu prietenele dvs. care cunosc aceasta situatie, sa fie de acord sa depuna marturie in favoarea dvs.

Despre decaderea din drepturile parintesti nu se poate pune problema.

Va doresc succes.

Alte discuții în legătură

Custodia incredintata bunicilor dupa decesul mamei divortate RaalManitiu RaalManitiu Buna Ziua, Solicit sfatul Dumeavoastra in urmatoare problema. Sunt mama divortata a 2-a minore. Dupa divort copiii mi-au fost incredintati iar tatal are ... (vezi toată discuția)
Locuim separat dar n-am divortat - drepturile tatalui river river Sunt casatorit din 2004 cu persoana nepotrivita cu care am o fetita de 1 an. De 2 luni sotia a plecat cu copilul la parintii ei in urma certurilor dintre ... (vezi toată discuția)