avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren intravilan folosinta vie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren intravilan folosinta vie

Buna ziua! am un teren intravilan, categoria vie, intr-o comuna.Se pare ca nu pot efectua anumite lucrari, gen remodernizare gard (deci exista), tragere utilitati(apa) pana nu obtin certificatul de urbanism.Vreau sa stiu care sunt pasii pe care tb sa ii urmez ca sa pot scoate terenul din circuitul agricol, caci este intravilan dar cu destinatia agricol - vie, deci nu este destinat constructiilor.NU am intentia sa construiesc nimic deocamdata, vreau sa fac un gard nou si eventual sa ma bransez doar la apa.Terenul are nr. cadastral, este intabulat, exista plan de amplasament si delimitare a imobilului ( este cumparat prin contract v-c recent).Vreau sa ma ocup singura de obtinerea actelor, intocmirea documetatiilor fara a apela la un arhitect, asa cum mi s-a spus de la primarie;evident daca este necesa prezenta unui arh........asta e........multumesc!
Cel mai recent răspuns: ilia2007 , utilizator 09:15, 23 Martie 2009
este nevoie de prezenta unui specialist de cadastru care trebuie sa urmeze procedurile legale de schimbare a destinatiei terenului.Aveti nevoie si de sprijinul primariei...:rolleyes:
multumesc dar puteti detalia? cam care ar fi procedurile? singura nu ma pot ocupa?si apoi de ce m-au indrumat cei de la primarie catre arhitect??????/plnurile sunt, dupa cum am spus recente.
Pentru scoaterea din circuitul agricol va poate indruma un specialist in cadastru - pfa sau firma - gasiti lista la OCPI , va alegeti un numar de telefon si rezolvati problema aceasta mai intai.
Pasul 2 - Luati legatura cu un arhitect, caci el va intocmi documentatia de obtinere a Certificatului de Urbanism si a Autorizatiei de Construire pentru refacerea gardului . Atentie ! Solicitati specialistul in cadastru cand fixati pozitia gardului pentru a nu risca sa-l pozitioneze mesterul in asa fel incat sa incalcati proprietatea vecina !
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,o intrebare as vrea daca sunteti amabili,,cit ma poate costa un teren sa il trec de la extravilan la intravilan ,,1000mpatrati in afara ... (vezi toată discuția)
Scoatere teren intravilan din circuitul agricol Nero Nero Stie cineva sa-mi spuna daca pot interveni probleme in cazul in care, dupa semnarea unui antecontract de vanzare-cumparare a unui teren, si dupa depunerea ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan, folosinta actuala teren agricol polarbear2 polarbear2 Buna ziua, Problema mea sta in felul urmator. Am posibilitatea de a cumpara un teren intravilan care are ca folosinta actuala: faneata. Conform ... (vezi toată discuția)