avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... scoatere teren intravilan din circuitul agricol
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

scoatere teren intravilan din circuitul agricol

Stie cineva sa-mi spuna daca pot interveni probleme in cazul in care, dupa semnarea unui antecontract de vanzare-cumparare a unui teren, si dupa depunerea documentatiei, inclusiv plata tuturor taxelor, pentru transformarea terenului din intravilan agricol in intravilan construibil, in conditiile in care se incheie contractul autentic de vanzare-cumparare pana la obtinerea autorizatiei de intravilan construibil, pot exista probleme de vreun fel?
Precizez ca am obtinut din partea proprietarului actual procura pentru ridicarea documentatiei de la Oficiul de Cadastru.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: rewytal , utilizator 12:46, 26 Decembrie 2007
Daca te referi la problemele financiare, care pot aparea, nu-ti mai face griji, de ieri a intrat in vigoare legea prin care nu se mai achita taxe de scoatere din circuitul agricol.
Ai putea te rog frumos sa-mi spui care este legea despre care faci vorbire?
Multumesc!
Si mie mi-ar fi de un real folos indicarea legii respective pentru ca sunt in exact aceeasi situatie ca si Nero.

Multumesc tare, tare mult si anticipat pentru raspun,
Mirela
"Ministerul Agriculturii precizeaza ca taxele pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol se elimina prin pachetul de legi ale proprietatii, pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament. Ministerul a raspuns astfel solicitarilor Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR), care a cerut renuntarea la aceste impozite. Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, pachetul de legi proprietate-justitie include unele modificari ale Legii fondului funciar 18/1991. Astfel, nu a mai fost mentinut alineatul care reglementa taxele de scoatere din circuit." [ link extern ]
Ioana
Te rog frumos sa-mi spui si mie ce acte imi trebuiesc pentru a scoate un teren intravilan agricol, in construibil sau unde ma pot informa despre aceasta.
Multumesc. Luiza

Alte discuții în legătură

Vanzare teren marimara marimara Detin un teren care are toate actele in regula, adica cadastru si intabulare ; acest teren a fost incadrat ca extravilan pana in urma cu doua luni, cand a ... (vezi toată discuția)
Trecere in intravilan/ scoatere circuit agricol. lenkesrl lenkesrl :help: am un teren care in PUG avizat este in intavilanul localitatii. insa in extras CF figueaza ca extravilan. am de la primarie un certificat de urbanism ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan, folosinta actuala teren agricol polarbear2 polarbear2 Buna ziua, Problema mea sta in felul urmator. Am posibilitatea de a cumpara un teren intravilan care are ca folosinta actuala: faneata. Conform ... (vezi toată discuția)