avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Greseala lista de plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Greseala lista de plata

Buna ziua.

Pe lista de plata au aparut niste sume datorii mai vechi ale fostului proprietar. Nu doresc acum dezbatere pe tema de ce au aparut pt ca e mai complicat.

Nefiind datoriile mele evident ca nu doresc sa le platesc. Administratorul asociatie mi-a transmis verbal ca daca vreau sa platesc ceea ce datorez eu, el oricum va transfera banii catre vechea datorie pt ca asa zice la lege ca se sting intai restantele si penalizarile.
Prin urmare se intrevede un blocaj si cred ca proces in justitie. In aceasta perioada probabil se vor aduna datorii pe numele meu dar eu vreau sa platesc doar aceste datorii. Cum sa procedez sa dovedesc buna intentie de a-mi plati ceea ce datorez eu pe aceasta perioada cat dureaza procesul?? Sau cum sa fac sa mi se inregistreze plata doar a datoriei pe luna in curs.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:48, 3 Septembrie 2013
1-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari care detine autoritatea si competenta sa reprezinte interesele asociatiei si ale membrilor proprietari este presedintele de asociatie
Contactati personal presedintele de asociatie si cu decenta,cu intelepciune si cu toleranta clarificati aspectele ,situatia debitului si natura sumelor cu titlu de restanta,data provenientei si cai recuperare de la partea responsabila
2-Pentru a va sustine si a proba respectul si buna credinta pentru a nu achita sume cu titlu de restanta,periodic in interiorul termenului scadent expediati prin mandat postal cu confirmare de primire-pe adresa asociatiei de proprietari ,suma lunara precizata ca obligatie pe luna de plata,la rubrica mentiuni de pe mandat precizati ca suma reprezinta c/v intretinere luna X
Cereti contul bancar al asociatiei si depuneti banii acolo.
Faceti acest lucru in scris cu numar de inregistrare si semnatura de luare la cunostinta a presedintelui, pentru a avea dovada ca v-ati straduit sa platiti. Daca vi se refuza posibilitatea de a depune banii in cont sau vi se respinge mandatul postal, pastrati documentele respective.
In proces acestea va vor fi necesare pentru a proba buna-credinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD buna ziua , 1-daca dintr-un bloc de 50 locatari , 4 nu au bani sa plateasca pentru reabilitare termica , ii poate cineva obliga sa plateasca? ( cei 4 nu sunt ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere si restante,refuz incasare bani unlocataranonim unlocataranonim Buna ziua,dupa cum multi romani resimt criza din greu si eu sunt unul dintre ei,am ramas o perioada fara loc de munca si normal ca s-au adunat ... (vezi toată discuția)
Cum se poate plati intretinerea in timpul unui litigiu daca administratorul refuza sa incaseze timpuriu timpuriu acesta situatie cum se poate rezolva ? exista un litigiu intre o asociatie si un propietar reprezentand plata restanta la intretinere , procesul este la faza ... (vezi toată discuția)