avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deductibilitatea pensiilor private la firme
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deductibilitatea pensiilor private la firme

Ce pesoane-patron ,director,director economic,etc. pot benefici de pensie privata deductibila fiscal la compania la care lucreaza,exceptat asigurarile de medicina muncii
Cel mai recent răspuns: gimike , utilizator 15:48, 11 Septembrie 2013
Buna ziua,


Codul fiscal nu mentioneaza ca deductibilitatea este acordata in functie de persoane sau functiile acestora , ci de tipul de contributii . Vedeti mai jos extrasul din Codul Fiscal.


ART. 57 Determinarea impozitului pe venitul din salarii

(1) Beneficiarii de venituri din salarii datorează un impozit lunar, final, care se calculează şi se reţine la sursă de către plătitorii de venituri.

(2) Impozitul lunar prevăzut la alin. (1) se determină astfel:

a) la locul unde se află funcţia de bază, prin aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul determinate ca diferenţă între venitul net din salarii, calculat prin deducerea din venitul brut a contribuţiilor obligatorii aferente unei luni, şi următoarele:

- deducerea personală acordată pentru luna respectivă;

- cotizaţia sindicală plătită în luna respectivă;

- contribuţiile la fondurile de pensii facultative, astfel încât la nivelul anului să nu se depăşească echivalentul în lei a 400 euro;

Care sunt pensiile facultative?
Sunt pensii facultative pilonul 3 si pensii la societatile de asigurare privat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deduceri salariu pensie privata pilon iii ADRIANA  HEGEDUS ADRIANA HEGEDUS am o MARE nelamurire. o microintreprindere, cu impozit 3 % pe venit doreste sa acorde unui salariat o pensie privata tip pilonul III. in urma discutiilor cu ... (vezi toată discuția)
Deduceri impozit salarii volar volar Buna ziua, Ce deduceri suplimentare la impozitul pe salariu mai exista ? Stiu ca exista ceva deducere pentru renovari la locuinte . Mai este de actualitate ... (vezi toată discuția)