avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma pot angaja daca am 16 ani?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma pot angaja daca am 16 ani?

as vrea sa ma angajez pentru a-mi castiga singura bani credeti ca am vreo sansa? si in caz ca am stiti cumva unde s-ar putea in curtea de arges?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:36, 15 Ianuarie 2020
Da, va puteti angaja cu acordul scris al parintilor.
Da,va puteti angaja fara acordul parintilor care este necesar numai de la 15 la 16 ani.Este interzisa angajarea tinerilor pentru activitati care:
– depasesc in mod evident capacitatile lor fizice sau psihologice;
– implica o expunere nociva la agenti toxici, cancerigeni, care determina modificari genetice ereditare, avand efecte nocive pentru fat pe durata graviditatii sau avand orice alt efect nociv cronic asupra fiintei umane;
– implica o expunere nociva la radiatii;
– prezinta riscuri de accidentare, pe care se presupune ca tinerii nu le pot identifica sau preveni, din cauza atentiei insuficiente pe care o acorda securitatii in munca, a lipsei lor de experienta ori de pregatire;
– pun in pericol sanatatea acestora din cauza frigului ori a caldurii extreme sau din cauza zgomotului ori a vibratiilor.
Prin angajare veti avea program de 6 ore si nu veri presta atributiuni descrise mai sus.
multumesc!
Am 16 ani îmi îți peste 4 luni fac 17 ani și îmi caut de munca mă poate ajuta cineva ???
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
Nicoleta 34, utilizator
In ce sens sa va ajute ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia muncii - instruire Danusia27 Danusia27 Daca am obtinut diploma de inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca pot sa desfasor aceasta activitate la firma pe care o detin fara sa ma ... (vezi toată discuția)
Reprezentant ssm suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca o firma are doar un angajat - o femeie de serviciu - poate administratorul firmei sa ii faca instructajul SSM si PSI? Administratorul nu ... (vezi toată discuția)
Operator call center Silentios1 Silentios1 Buna seara, Am căutat dar nu am reușit să găsesc o încadrarea corectă a postului de operator call center. O să vă dau detalii despre postul respectiv ... (vezi toată discuția)