Ares_3 a scris:
Pai s-o inchidem pe bunica! Sa inchidem toti inconstientii care pleaca din case cu copii dupa ei fara sa le treaca prin cap ca pot nimeri in preajma unui caine sau a unei haite cu burtica goala sau sensibila la miscari bruste! Cum e posibil ca oamenii sa circule in libertate prin orasele patriei? De unde au ei, oamenii, ideea asta absurda ca sunt in siguranta si ca strada le apartine?!
Nu sunt pentru ucidere la gramada si nici legea nu a fost facuta asa, de ce ignorati asta? Sunt 14 zile intre momentul prinderii si cel al eutanasierii, timp suficient pentru a da prilejul celor care vor sa ii salveze sa actioneze. Ii pot lua acasa sau pot contribui financiar la intretinerea lor ca sa fie tinuti in adaposturi. Nu e bine? Nu li s-a acordat dreptul la viata? Sau nu trebuie nici macar tinuti inchisi ca li se atrofiaza muschii daca nu mai fugaresc copiii?
Aici nu vorbim de oameni la modul general, vorbim de doi copii minori de 4 si 6 ani!
Copiii se pot accidenta foarte usor si altfel, nu neaparat sa ajunga mancati de caini. Este INADMISIBIL sa stai sine die pe banca 45 minute in SPERANTA ca or sa apara la un moment dat si copiii s-or sa te gaseasca acolo! De aparut, apar, important este cum apar....
Fara sa vreau m-am pus in situatia familiei, avind si eu copil, si si copilul meu se joaca, fuge, trece rapid de la un leagan la altul (cine are copii stie despre ce vb) si este greu de supravegheat non stop dar OBLIGATORIU, macar vizual daca nu te poti deplasa dupa ei, iar in clipa in care ies din aria vizuala nu stai 45 minute fara sa faci NIMIC! (bunica nici telefon nu avea la ea!!!!!)
Mediatizarea cazului peste limita normalitatii, dupa parerea mea, aparitiile parintilor dar mai ales ale bunicii pe la TV, fac parte dintr-un circ mediatic de ultima clasa, devenit deja grotesc, cel putin pentru mine.
Cainilor le trebuie un camin, o familie, dragoste si respect! Intr-o tara civilizata s-ar fi putut face ceva, strainii vin si adopta caini de la noi, la cati caini sunt in momentul actual pe strazi, ar reveni un caine la 30-35 locuitori.
Si adaposturi se pot face, cu padocuri spatioase in care cainii sa traiasca in continii optime astfel incat sa nu isi atrofieze muschii!