avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora.

In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii acestora.
Din fire sunt un foarte iubitor al animalelor, insa asa nu ma impiedica sa fiu subiectiv, in cazul de fata parerea mea este ca nu exista un singur vinovat, insa cred ca cei mai putini vinovati sunt tocmai acei caini, judecand dupa faptul ca singura lor judecata este instinctul, intra in sarcina noastra a oamenilor, ce nu ne bazam pe instinct ci pe o judecata rationala sa evitam astfel de tragedii, desi intr-un final singurii ce vor platii vor fi doar... cainii. Este obligatia noastra de a nu ne lasa copii/nepotii nesupravegheati ( mai ales cand ai 4 ani !!! ), de a construi adaposturi si ai steriliza, de a face mai multe campanii de adoptii a acestor animale, etc, etc, insa asa cum am spus singurii care vor platii si din pacate chiar cu viata vor fi cainii, insa asa cum ne-au invatat marii profesori de drept penal una din conditii incrimarii este constientizarea faptei, lucru exclus in cazul nostru.
PS: Eu nu am mai fost muscat de un caine de cand aveam 12 ani ( desi intr-o noapte singur fiind pe strada am fost inconjurat, va jur de vreo 50 de caini maidanezi ) si asta pentru ca pur si simplu nu i-am provocat si nu i-am tratat cu frica.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Filip Alexandru, utilizator

Bunica, in cazul in care se simtea neputincioasa, trebuia sa isi decline competenta si sa nu isi asume grija fata de copii. Simplu!

Pai s-o inchidem pe bunica! Sa inchidem toti inconstientii care pleaca din case cu copii dupa ei fara sa le treaca prin cap ca pot nimeri in preajma unui caine sau a unei haite cu burtica goala sau sensibila la miscari bruste! Cum e posibil ca oamenii sa circule in libertate prin orasele patriei? De unde au ei, oamenii, ideea asta absurda ca sunt in siguranta si ca strada le apartine?!

Nu sunt pentru ucidere la gramada si nici legea nu a fost facuta asa, de ce ignorati asta? Sunt 14 zile intre momentul prinderii si cel al eutanasierii, timp suficient pentru a da prilejul celor care vor sa ii salveze sa actioneze. Ii pot lua acasa sau pot contribui financiar la intretinerea lor ca sa fie tinuti in adaposturi. Nu e bine? Nu li s-a acordat dreptul la viata? Sau nu trebuie nici macar tinuti inchisi ca li se atrofiaza muschii daca nu mai fugaresc copiii?
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
Ares-3, moderator
Ares_3 a scris:
Cum e posibil ca oamenii sa circule in libertate prin orasele patriei?

Legea trebuie schimbata, modificata si-as propune in acest sens:
Art.1. Romania este tara suverana unde toti cainii se pot plimba in voie oriunde s-ar afla.
Art.2. Oamenii pot circula numai prin locurile special amenajate pentru ei, locuri stabilite de Consiliul national al cainilor.
Art.3. Cainii au dreptul sa devoreze, la fiecare 1000 de oameni, cate un om pe saptamana.
......
Va rog sa continuati, sa contribuiti cu propuneri pentru a realiza un proiect de lege cat mai complet si care sa nu aduca atingere cainilor acum si in viitor. Poate e bine sa luam exemplul americanilor in stabilitatea legislatiei, sa facem o lege care sa reziste in timp.
Art. 1275. Aceasta lege intra in vigoare acum, in momentul redactarii ei si nu poate sa o modifice nimeni in urmatoarele 5 secole.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
Adriantot, moderator
se tot vorbeste ce-ar fi bine pentru zecile alea de mii de cainii de pe strazi sa se faca, sa scape omu' de ei (de caini)... adapostire, sterilizare, eutanasiere... altii, cica, nu e bine, trebuie eutanasiere mai intai, sterilizare, adapostire (asa morti)... fac aia (parlamentarii) legi cu caini de ani de zile, de nu mai stiu de capu' lor.

da' pentru ori una, ori alta, oricare ar fi varianta (ii omoara/nu-i omoara, ii adaposteste/nu-i adaposteste, le fac/nu le fac nu stiu ce cainilor...), cainii trebuie prinsi (zecile alea de mii).

va spun eu, astia nu sunt in stare nici sa-i prinda. dacat poate, asa, cativa, demonstrativ.

Ares_3 a scris:

Pai s-o inchidem pe bunica! Sa inchidem toti inconstientii care pleaca din case cu copii dupa ei fara sa le treaca prin cap ca pot nimeri in preajma unui caine sau a unei haite cu burtica goala sau sensibila la miscari bruste! Cum e posibil ca oamenii sa circule in libertate prin orasele patriei? De unde au ei, oamenii, ideea asta absurda ca sunt in siguranta si ca strada le apartine?!

Nu sunt pentru ucidere la gramada si nici legea nu a fost facuta asa, de ce ignorati asta? Sunt 14 zile intre momentul prinderii si cel al eutanasierii, timp suficient pentru a da prilejul celor care vor sa ii salveze sa actioneze. Ii pot lua acasa sau pot contribui financiar la intretinerea lor ca sa fie tinuti in adaposturi. Nu e bine? Nu li s-a acordat dreptul la viata? Sau nu trebuie nici macar tinuti inchisi ca li se atrofiaza muschii daca nu mai fugaresc copiii?

Aici nu vorbim de oameni la modul general, vorbim de doi copii minori de 4 si 6 ani!
Copiii se pot accidenta foarte usor si altfel, nu neaparat sa ajunga mancati de caini. Este INADMISIBIL sa stai sine die pe banca 45 minute in SPERANTA ca or sa apara la un moment dat si copiii s-or sa te gaseasca acolo! De aparut, apar, important este cum apar....
Fara sa vreau m-am pus in situatia familiei, avind si eu copil, si si copilul meu se joaca, fuge, trece rapid de la un leagan la altul (cine are copii stie despre ce vb) si este greu de supravegheat non stop dar OBLIGATORIU, macar vizual daca nu te poti deplasa dupa ei, iar in clipa in care ies din aria vizuala nu stai 45 minute fara sa faci NIMIC! (bunica nici telefon nu avea la ea!!!!!)

Mediatizarea cazului peste limita normalitatii, dupa parerea mea, aparitiile parintilor dar mai ales ale bunicii pe la TV, fac parte dintr-un circ mediatic de ultima clasa, devenit deja grotesc, cel putin pentru mine.

Cainilor le trebuie un camin, o familie, dragoste si respect! Intr-o tara civilizata s-ar fi putut face ceva, strainii vin si adopta caini de la noi, la cati caini sunt in momentul actual pe strazi, ar reveni un caine la 30-35 locuitori.
Si adaposturi se pot face, cu padocuri spatioase in care cainii sa traiasca in continii optime astfel incat sa nu isi atrofieze muschii!

bineinteles, ca e "circ mediatic de ultima clasa" (manea nationala).

dupa toata treaba ne alegem, sigur, cu impozit pe caini (asta-i tot mana pe ei in "lupta" cu cainii).

restu' ramane ca 'nainte.

Alte discuții în legătură

Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)