avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora.

In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii acestora.
Din fire sunt un foarte iubitor al animalelor, insa asa nu ma impiedica sa fiu subiectiv, in cazul de fata parerea mea este ca nu exista un singur vinovat, insa cred ca cei mai putini vinovati sunt tocmai acei caini, judecand dupa faptul ca singura lor judecata este instinctul, intra in sarcina noastra a oamenilor, ce nu ne bazam pe instinct ci pe o judecata rationala sa evitam astfel de tragedii, desi intr-un final singurii ce vor platii vor fi doar... cainii. Este obligatia noastra de a nu ne lasa copii/nepotii nesupravegheati ( mai ales cand ai 4 ani !!! ), de a construi adaposturi si ai steriliza, de a face mai multe campanii de adoptii a acestor animale, etc, etc, insa asa cum am spus singurii care vor platii si din pacate chiar cu viata vor fi cainii, insa asa cum ne-au invatat marii profesori de drept penal una din conditii incrimarii este constientizarea faptei, lucru exclus in cazul nostru.
PS: Eu nu am mai fost muscat de un caine de cand aveam 12 ani ( desi intr-o noapte singur fiind pe strada am fost inconjurat, va jur de vreo 50 de caini maidanezi ) si asta pentru ca pur si simplu nu i-am provocat si nu i-am tratat cu frica.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Filip Alexandru, utilizator
Nu. 90 % nu doreste sa se cheltuie banii de la buget cu acesti caini. De aceea vor fi eutanasiati. Va este mila? Foarte bine! Dati bani din buzunarul dumneavoastra, ii adoptati si ii intretineti din propriul buget. Nu faceti socoteala pe banii nostri, ai celor 90 % care doresc eutanasierea. Banii nostri merg catre copii, catre batrani, catre oameni, nu catre caini. Punct.

p.s. : Imi plac cainii, ca si animale de companie. Nu imi plac maidanezii, purtatori de boli, de capuse si posesori de colti care au ucis ioameni n repetate randuri. Nu sunt inamicul lor, iubesc oamenii si nu vreau ca niciun om sa mai fie macar ranit de o bestie canina.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
ContSters214341, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Este incredibila atitudinea acestor "iubitori " de caini. Au luat imagini cu animale torturate, imagini din Rusia sau alte tari la fel de civilizate si le-au trimis in strainatate. Ambasadele noastre au primit sesizari cu privirea la cruzimea cu care ar fi tratate animalele in Romania. in Olanda oamenii sunt sfatuiti sa nu vina in Romania, pentru aceste motive. pana unde poate merge nesimtirea acestor imbogatiti pe seama animalelor, disperati ca isi pierd veniturile imense. Cat sa mai rabdam asa ceva?

Cati dintre voi, iubitorilor de caini ati fost intr-un orfelinat? Intr-un spital de copii? La o asociatie de copii cu dizabilitati?
Incercati tot felul de tertupuri sentimentaliste, pentru a proteja niste animale, dar va lasa rece moartea unui copilas.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
ContSters214341, utilizator
omoratu' cainilor nu e nici macar o solutie... e numai un heirup, asa primitiv, de prost gust.

Citat din “Raportul tehnic al Comitetului de Experti pentru prevenirea rabiei al Organizatiei Mondiale a Sanatatii-OMS”. Raport tehnic nr 824, Geneva, 1992

“ CERCETARILE CONDUSE DE OMS INTRE 1981 SI 1988,IN CADRUL PROGRAMULUI A.G.F.U.N.D./O.M.S. DE LUPTA IMPOTRIVA RABIEI UMANE SI CANINE DIN TARILE IN CURS DE DEZVOLTARE ,AU RELEVAT FAPTUL CA PROGRAMELE DE ELIMINARE A CAINILOR (CARE PREVAD PRINDEREA SI EUTANASIEREA CAINILOR DE PRIPAS) SUNT ATAT INEFICIENTE CAT SI COSTISITOARE” (p.33)…”NIMIC NU DOVEDESTE CA ELIMINAREA CAINILOR AR FI AVUT VREODATA UN IMPACT SEMNIFICATIV ASUPRA DENSITATII POPULATIEI CANINE SAU ASUPRA PROPAGARII RABIEI” (p. 34)

In spiritual viziunilor stiintific fundamentate,exprimate pe plan international si national,programele de “prindere si eliminare” a cainilor fara stapan sunt considerate ineficiente pe termen mediu si lung deoarece nu ataca originea problemei,care este ritmul ridicat al reproducerii.
In conceptia promovata,”CONTROLUL” POPULATIEI CANINE se bazeaza prioritar pe:STERILIZARI, VACCINARI, (implicand inregistrari si marcaj), plus EDUCATIE si SUPRAVEGHERE.



cum se vede, problema cu cainii e in tarile sarace ("IN CURS DE DEZVOLTARE", "emergente":)), se zice acum)

chiar, ce facem cu tonele de gunoi care contribuie la inmultirea cainilor?

Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
ContSters257414, utilizator
[ link extern ]
Copil jucandu-se cu un maidanez.

Alte discuții în legătură

Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)
De ce sa nu omoram caini maidanezi codulmuncii codulmuncii La inceput am fost de acord cu eutanasierea cainilor maidanezi deoarece nu este normal ceea ce se intampla pe strazi. Insa ceva din mine mi-a spus ca aceasta ... (vezi toată discuția)