avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora.

In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii acestora.
Din fire sunt un foarte iubitor al animalelor, insa asa nu ma impiedica sa fiu subiectiv, in cazul de fata parerea mea este ca nu exista un singur vinovat, insa cred ca cei mai putini vinovati sunt tocmai acei caini, judecand dupa faptul ca singura lor judecata este instinctul, intra in sarcina noastra a oamenilor, ce nu ne bazam pe instinct ci pe o judecata rationala sa evitam astfel de tragedii, desi intr-un final singurii ce vor platii vor fi doar... cainii. Este obligatia noastra de a nu ne lasa copii/nepotii nesupravegheati ( mai ales cand ai 4 ani !!! ), de a construi adaposturi si ai steriliza, de a face mai multe campanii de adoptii a acestor animale, etc, etc, insa asa cum am spus singurii care vor platii si din pacate chiar cu viata vor fi cainii, insa asa cum ne-au invatat marii profesori de drept penal una din conditii incrimarii este constientizarea faptei, lucru exclus in cazul nostru.
PS: Eu nu am mai fost muscat de un caine de cand aveam 12 ani ( desi intr-o noapte singur fiind pe strada am fost inconjurat, va jur de vreo 50 de caini maidanezi ) si asta pentru ca pur si simplu nu i-am provocat si nu i-am tratat cu frica.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Filip Alexandru, utilizator
De bloguri no name sunt satula, fiecare scrie ce vrea si ce........poate.

Cunoaste cineva din punct de vedere juridic-penal-ce decizie s-a luat vis a vis de persoana in grija careia au fost lasati 2 minori, respectiv bunicuta?!

Treaba cu dintii scosi la caini este o aberatie! N-am auzit in viata mea asa o gogorita!
Nu exista medici veterinari stomatologi (recunosc ca m-a amuzat teribil asta :))) si da, castrarea nu este echivalenta cu scoaterea dintilor insa cu reducerea factorului ce declanseaza agresivitatea, da, mai ales la masculi. Ca exista femele dominante cateodata mai agresive decat masculii, exista, dar in peste 70% din cazuri masculii sunt cei dominanti si agresivi. Odata castrati se ...blegesc.

Eutanasierea SPECIEI CANINE este cel mai las act pe care un biped il poate face!
Cainele a fost prietenul omului, azi omul il transforma in dusman, maine.....poate vom asista la ce s-a mai petrecut odata in istorie, si cine nu invata din istorie ....sufera si sufera si iar sufera!
Poate "maine" vom dezbate subiectul oameni in plin fanatism rasist si sub-oameni, ce trebuie eutanasiati! Nu mai e mult pana acolo....
Un psihopat a taiat botul cu sabia la o catelusa balda socand opinia publica.nExact ce spuneam.nSunt atacati cainii blanzi de oamenii psihopati si dezaxati.nAsa se crede ca se rezolva ceva...
thaly a scris:


Treaba cu dintii scosi la caini este o aberatie! N-am auzit in viata mea asa o gogorita!




da, da' mai e un pdl-ist (ca si omu' cu scosu' dintilor) care face ... export:rolleyes: (de "comunitari").

“La Tîrgu–Mureş problema câinilor comunitari nu mai este o problemă. ... anul acesta am reuşit să exportăm la colaboratorii noştri din Germania 124 de câini"

[ link extern ]
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Un psihopat a taiat botul cu sabia la o catelusa balda socand opinia publica.nExact ce spuneam.nSunt atacati cainii blanzi de oamenii psihopati si dezaxati.nAsa se crede ca se rezolva ceva...


Ieri a fost operata catelusa. M-am "tinut" departe de topic, nu am crezut ca omul poate canaliza atata energie catre o problema secundara. Nu intereseaza pe nimeni, dar pe nimeni, de ce a ajuns copilul pe teritoriul cainilor, pe o proprietate privata si de ce bunica nu este este cercetata?E lipsita de discernamant? Cum se poate cere de catre oamenii cu un nivel inalt de cultura juridica pedepsire tuturor cainilor, fara a se pune in discutie echivalentul banesc al intregului scandal?
Parintii copilului mort cer bani, eutanasierea e mai scumpa decat sterilizarea, ong-urile au ramas cu banii primiti pentru ingrijirea cainilor pentru care s-au angajat in acte. Bun, nimic nu mai conteaza, dar este important sa cerem cainilor sa aiba contiinta/discernamant si sa plateasca pentru faptele nu se stie ale cui, doar bunicuta sa nu pateasca nimic.
Intre om si caine aleg omul, dar sa fie om, nu un animal biped!
Nu trebuie omorat cel nevinovat.
Cam asta as zice eu...

Alte discuții în legătură

Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)
De ce sa nu omoram caini maidanezi codulmuncii codulmuncii La inceput am fost de acord cu eutanasierea cainilor maidanezi deoarece nu este normal ceea ce se intampla pe strazi. Insa ceva din mine mi-a spus ca aceasta ... (vezi toată discuția)