Buna ziua! Lucrez la o companie care face concedieri, in urma unei testari profesionale. Pe data de 3.09.2013, mi s-a comunicat ca nu am reusit sa iau aceasta testare. Intrebarile mele sunt: in cat timp trebuie sa primesc preavizul de concediere, de la ce data eu nu trebuie sa ma mai prezint la serviciu si daca in perioada de preaviz se lucreaza program normal sau redus la jumatate? Va multumesc.
Daca exista asemnea criteri, iar daca ar exista inseamna ca pe acolo pe undeva trebuie sa fie si o formare profesionala inaintea testari...
Daca angajatorul m-ar convoca la o testare profesionala nu as participa fara o formare profesionala in prealabil.
atunci respectiva testare nu este data in conditi legale.
Dece va spun treaba asta deoarece la mine la servic cand s-au stabilit criterile de evaluare a activitatii profesionale, era acolo si faptul ca angajatoru are dreptul sa verifice profesional prin testare scrisa pe salariati orcand considera necesar. cand seful a venit sa-mi de test i-am spus ca nu-i dau lucrare pana nu-mi preda cursul din care ma va testa. Si s-a lasat pagubas.
Acuma nu stiu cum o fi la altii.
Ok.
Angajatorul banuiesc ca da test salariatilor pe care doreste sa-i concedieze cu o comisie de examinare. Din acea comisie fac parte niste examinatori. Examinatorii sunt defapt si formatorii. Or un examinator daca da un test fara a face in prealabil o formare profesionala, atunci ar incalca etapele formarii si examinari profesionale.