avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Punct de lucru inchis unde ma prezit la lucru din CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Punct de lucru inchis unde ma prezit la lucru din CCC

Buna ziua,
punctul de lucru unde mi-am desfasurat activitatea pana a ramane in CCC a fost desfiintat pe perioada cat am fost in CCC. De maine trebuie sa ma intorc la munca unde am obligatia de a ma prezenta? Firma poate sa imi faca "ceva" daca nu am unde ,loc fizic, sa reiau activitatea?
Cel mai recent răspuns: Larisa-Lory , utilizator 15:38, 5 Septembrie 2013
1. Potrivit art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, dvs aveti dreptul sa reveniti la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului dvs de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

In cazul in care s-a desfiintat locul dvs de munca , angajatorul va trebui, mai intai, sa va ofere un alt loc de munca echivalent ....

3. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

4. Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
interpretarea este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.

Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.

Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.

5. Daca maine va trebui sa incepeti munca va prezentati la sediul central al angajatorului. In functie de ce va spune, reveniti cu noi detalii pe Forum ca sa va putem ajuta cum sa procedati in continuare.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
De drept de azi trebuia sa reiau activitatea, dar am fost sa donez sange si potrivit legii am "liber" azi. Angajatorul meu are sediul social in alta localitate decat in cea in care avea punctul de lucru deschis. Am fost anuntata ca raspuns la cererea mea de reluare activitae ca punctul de lucru s-a desfiintat si ca ma concediaza in baza art. 65 (1) Codul muncii fara sa stipuleze in decizie ceva de preaviz. Separat pe mai mi-au spus ca nu poate sa-mi acorde preaviz datorita faptului ca firma citez:"Prin documentele trimise pana acum am vrut sa va anuntam ca societatea nu poate sa va acorde preaviz deoarece nu mai desfasoara activitate economica, si ca nu mai are angajati.
Arati-le prevederile OUG nr.111/2010, art.25 care prevede interzicerea concedierii dvs la revenirea din CCC, precum si dispozitiile art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002.

Cum nu mai desfasoara activitati economice?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am fost la fostul sediu unde nu mai e nici o sigla cu firma usile erau inchise si am trimis pe fax adeverinta de la centru de recoltare.
Fostii colegi au fost luati pe firma fostei directoare de la firme si isi desfasoara activitatea in fostul sediu al punctului de lucru inchis. Vreau sa stiu ce sa fac. Ma gandesc serios sa ii dau in judecata pentru nerespectarea Codului muncii art. 76.

Am fost incadrata in CCC pe vechea lege in 2010. Am stat in CCC 3 ani copilul avand probleme.

As putea sa va atasez actele care mi-au fost trimise cu privire la concediere si punct de lucru inchis?Exista aceasta posibilitate?

Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
In acest caz, la revenirea din CCC este posibila concedierea dvs.

Prin neacordarea preavizului angajatorul a procedat nelegal ceea ce atrage nelegalitatea deciziei contestate.

In art. 76 lit. b Codul Muncii se prevede obligatia angajatorului de a cuprinde in decizia de concediere durata preavizului. Reglementarea are un caracter imperativ, statuand obligatia angajatorului de a stabili si, implicit, de a acorda un termen de preaviz in cazul concedierilor intemeiate pe dispozitiile art. 65 Codul Muncii.
Neindeplinirea acestei obligatii produce o vatamare salariatului, prin pierderea vechimii in munca aferenta perioadei de preaviz(in speta de minim 20 de zile lucratoare), respectiv a stagiului de cotizare, in vederea pensionarii.

Alte discuții în legătură

Obligatiile angajatorului einforlk einforlk Buna ziua! Eu sunt in concediu de crestere a copilului pana la 1 an, adica 11 luni.Dupa aceasta perioada ma reintorc la munca.Firma la care lucrez o sa se ... (vezi toată discuția)
Incetare concediu crestere copil ghiuream@yahoo.com ghiuream@yahoo.com De la firma mi s-a spus ca firma nu este inchisa ei doar si-au restrans activitatea si mi s-a spus ca dupa reluarea activitatii din concediu crestere copil am ... (vezi toată discuția)
Care este procedura pentru desfiintarea unui post ? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! In cazul in care firma este in restructurare si s-a luat decizia sa se reduca o parte din posturi, care este procedura de urmat? Mai trebuie ... (vezi toată discuția)