avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita contract credit
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita contract credit

Buna ziua,
Am avut un contract de credit si din cauza prob fin nu am mai putut plati ratele la timp. Am primit in data 30.08. 2013 o instiintare de la Biroul executorului judecatoresc precum ca am fost data in judecata de catre creditor in data de 08.03.2013, iar procesul s a incheiat pe data de 25.03. 2013.
In primul rand nu am fost instiiintata de acest proces, ce a avut loc acum 6 luni, conform datelor de pe hot jud ce apare cu data de 29.03. 2013.
mi au mai trimis o instiintare precum ca am poprire pe contul deschis la o alta banca. Aceasta instiintare are data de 30. 08. 2013.
e normal ca dupa 6 luni de la incheierea procesului s imi faca poprire pe cont?
Imi poate face poprire si pe salariul? si ce valoare imi poate opri daca eu am 700 lei net.
Daca am o masina pe numele meu mi o pot lua?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:08, 5 Septembrie 2013
Cel mai probabil nu a fost o judecata, mai ales ca nu ati fost citat. Este vorba despre incuviintarea executarii silite.

In baza acestei incuviintari, executorul a pornit executarea prin poprire.

Se poate institui poprirea asupra conturilor bancare, asupra a 1/3 din venituri, dar se poate executa silit si autoturismul daca e necesar pt acoperirea creditului si a accesorilor acestuia.
dar e normal ca dupa 6 luni de la incheierea procesului sa inceapa executarea silita? se poate face contestatie?
si e normal sa faca acest lucru fara sa ma anunte, sa incuviinteze executarea silita fara sa am dreptul sa ma apar? e legal?



Buna ziua,

Daca nu au facut niciun act de executare timp de 6 luni, executarea silita e perimata. verificati cand e data incuviintarea si cand a fost infiintata poprirea.
Va pot executa silit orice bun aveti in proprietate, venituri, imobile autoturisme, orice.
incuviintarea e data pe 29 martie 2013 iar poprirea pe 30 august. Imi cer scuze ce inseamna perimata? e in favoarea mea daca au trecut atatea luni?
Da, pentru ca se anuleaza executarea silita.

Alte discuții în legătură

Executare silita. irevecobila. se mai poate prescrie demyco79 demyco79 Daca dupa un proces mi s-a spus ceea ce relatat mai jos, mai am vreo sansa sa scap de aceasta, gen prescriere dupa o anumita perioada de timp, sau o sa ma ... (vezi toată discuția)
Cerere staruinta, dupa 10 luni Gabriela12 Gabriela12 Buna ziua. Un creditor a cerut incuviintarea executarii in ianuarie 2012, in februarie executorul bancar zice ca se va face executarea prin orice modalitate, ... (vezi toată discuția)
Executare silita EastAndrei EastAndrei Daca am primit instiintare de la BIROU EXECUTORESC prin care am fost instiintat ca am fost executat silit ptr suma de 42.000 lei in cat timp se prescrie ? Adik ... (vezi toată discuția)