avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pot sa trimit dosarul penal direct in instanta penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pot sa trimit dosarul penal direct in instanta penala?

Exista o lege care nu ma lasa sa depun dosarul direct la tribunal sectia penala?
Cel mai recent răspuns: celdecolo , utilizator 21:15, 6 Septembrie 2013
Cum sa depuneti dvs dosarul la instanta? Situatia in penal este ca daca ati depus o plangere la politie sau parchet,trebuie sa existe un dosar penal pe care procurorul va trebui sa va dea un raspuns printr-o rezolutie. Dvs daca nu sunteti multumit de rezolutia data de procuror,atunci puteti sa faceti plangere la instanta conf.art 278(1).

Deocamdata care este situatia dvs?
Daca sunteti procurorul care a instrumentat dosarul si ati constatat că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă, existând probele necesare şi legal administrate, intocmiti domnule rechizitoriu si dispuneti trimiterea in judecata!
patrascu razvan a scris:

Daca sunteti procurorul care a instrumentat dosarul


Nu cred ca este procuror,nu avea cum sa devina magistrat-procuror si sa nu stie ce trebuie sa faca. Examenele in magistratura ptr.functia de procuror sunt grele,asa ca banuiesc ca e un amator cetatean si nu magistrat.
Va multumesc pentru raspunsurile date dar am intrebat daca exista lege care nu ma lasa sa depun dosarul in instanta la sectia penala. Parca am citit pe undeva ca judecatorul nu poate refuza pe motiv ca legea nu prevede
Dvs ce parte sunteti la dosar?
Procuror, inculpat,invinuit,parte civilimenta,parat ?

Alte discuții în legătură

Plangere penala trebuie scris personal? phil26 phil26 Am facut o plangere penala, am scris totul si am trimis probele si totul, si acuma am primit scrisoarea asta. Dece trebuie sa ma mai duc si personal la ... (vezi toată discuția)
Plangere penala - notiune, aparare adinkaa adinkaa ce inseamna? care sunt pasii pentru a te apara? (vezi toată discuția)
Formula legala art. 222-223 cpp justice123 justice123 De la DNA mi-au returnat plangerea pe motiv ca nu am formulat-o legal cf. art. 222-223 CPP zic ei. Formatul e cam asa: Reclamatie - Somatie - ... (vezi toată discuția)