avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechimea in timpul indemnizatiei de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechimea in timpul indemnizatiei de crestere copil

Stiu ca cei care primesc indemnizatie (copil sau parinte cu handicap) beneficiaza de vechime, pt aceasta perioada. Si sotul meu a avut aceasta indemnizatie, de unde poate ridica un act care sa ateste vechimea pe acea perioada sa fie valabil la casa de pensi.

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:42, 6 Septembrie 2013
Puteti solicita de la AJPIS o adeverinta din care sa rezulte perioada de CCC.
Potrivit art.22 din OUG nr.111/2010,
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5,art. 6,art. 9 alin. (4) şi (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) şi art. 6 constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.
Multumesc mult
Perioada de CCC este perioada asimilata stagiului de cotizare la pensie si se ia in calcul numai la pensia pentru limita de varsta.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul crestere copil este vechime in munca? rellys rellys concediul de crestere copil este considerat ca vechime ? se ia in calcul la somaj? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil se ia ca vechime? bodo2u bodo2u buna ziua...sper sa ma puteti lamuri intr-o situatie...sotia mea a nascut pe data de 18.07.2013, in aceasta perioada era angajata pana pe data de 31.08.2013 in ... (vezi toată discuția)
Ccc vechime in specialitate nicoleta.23 nicoleta.23 Buna ziua. Concediul pentru cresterea copilului constituie vechime in specialitate? (vezi toată discuția)