Tata a vandut(1999), adica a semnat un antecontract cu un vecin pentru un teren care facea parte din titlul de proprietate al mamei. Mama nu mai era in viata la acel moment(1998). In 2006 se deschide succesiunea , pe titlu fiind mama cu fratii ei. In proces apare acest vecin ca intervenient si obtine hotarare care tine loc de act autentic. Asta in cazul in care eu si sora mea nu suntem de acord sa incheiem cu el act autentic. Instanta dispune ca si el sa-si intabuleze terenul.
Hotarare def. si irevocabila in 2010. Nu am facut apel si a ramas irev.
Acum imi pare rau si vreau sa-i iau terenul. Ce pot face?Oricum, procesul e varza. Acum doar imi dau seama...Acum realizez ce romantico-idioata am fost.
Vecinul a obtinut hotarare judecatoresca care tin loc de act de vanzare. Asa cum ati spus ea a ramas irevicocabila. Nu mai aveti ce face! Iar antecontractul nu poate fi anulat.
Ma gandeam la o actiune diferita, care sa aduca o atingere putin sesizabila cu procesul vechi. Am inteles ca nulitatea absoluta e imprescriptibila. In plus, tata nu avea caitate de mostenitor, masa succesorala fiind doar din partea mamei. A vandut , practic, mostenirea posibila in viitor a noastra, a fiicelor. In al doilea rand, nu fusese dezbatut partajul la momentul vanzarii. As dori o solutie. Ca nu se poate m-am gandit si eu initial, dar justitia presupune si un pic de creativitate si de conexiuni inteligente. Daca ar insemna doar o insiruire de legi am termina toti dreptul. Undeva, ceva scapa. I-am lasat terenul cand avea valoare si il vreau cand e cativa banuti. A, pe tip il expropriaza, asta mi-a atras atentia, ca a venit sa-mi rada in fata.Fara motiv.Vreau sa ma ajutati cu ceva ingenios si frumos juridic.
Tatal dvs era mostenitor alaturi de dvs copii, pentru ca in masa succesorala intra toate bunurile care apartin defunctului, nu este ca la divort! Asa ca frumos juridic sau nu o hotarare care ramane irevocabila....asa ramane! Altfel am crea haos! Deci tatal dvs era si dansul mostenitor....
Chitanta de mana
silviucp
buna ziua !Am si eu o intrebare:daca bunicii au vandut casa si terenul cu chitanta de mana semnata de ambii bunici iar intre timp bunicul a decedat,noi nepotii ... (vezi toată discuția)