avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Injunghiere in brat. Ce pot sa fac pentru siguranta ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Injunghiere in brat. Ce pot sa fac pentru siguranta publica?

Buna seara!

Astazi ma plimbam prin oras cu o prietena cand o persoana a venit sa ne ceara bani, prietena mea a refuzat, iar persoana respectiva m-a injunghiat cu un cutit in brat, moment in care m-am intors speriata la ea, aceasta a ras si a plecat ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic. Am mers repede la niste politisti, am fost duse la sectia de politie si a fost identificata persoana in cauza, am comfirmat ca era persoana suspectata de indata ce ni s-au aratat si niste poze. Ni s-a spus ca e cunoscuta si ca e o persoana cu tulburari, care nu are discernamant; aceasta a fost tinuta intr-un ospiciu timp de 5 ani pana acum cateva luni cand, datorita imbunatatirii starii sale, i s-a dat drumul pe strazile orasului, recomandandu-i-se tratamentul in ambulatoriu. Ni s-a spus de la politie ca se incearca de ceva vreme sa duca aceasta persoana inapoi in ospiciu din cauza problemelor pe care ea le produce.
Intrebarea mea este urmatoarea: cum este posibil ca asemenea persoane sa fie libere pe strazile orasului si sa te trezesti injunghiat din senin? Cum se face ca nu este nimeni tras la raspundere? Inteleg ca aceasta persoana nu are discernamant, dar de ce in acest caz ea nu se afla in ospiciu? Medicul sau medicii care au hotarat ca aceasta nu este o amenintare publica, nu pot fi trasi la raspundere? Cum se poate proceda in aceasta situatie, ce ar trebui sa fac? Am depus deja plangere la politie, iar cei de acolo au zis ca o vor depune la dosarul pe care il au, urmand sa incerce internarea ei din nou, dar cum ramane cu medicii care i-au permis sa se reintoarca? Politistii ne-au spus ca nu au ce sa ii faca momentan, nu o pot lua, ei avand nevoie de o procura din partea judecatoriei, deci aceasta persoana inca umbla pe strazi amenintand siguranta publica!!!
Se poate dispune internarea medicala si chiar ar fi recomandabil.
Ar putea ei sa se grabeasca procedura.
Dvs. nu aveti ce sa faceti ca sa grabiti procedura in mod concret.
Constitutia Romaniei art 22:
(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.

Oare cine garanteaza acum ptr.@Tallualah ?
Garantia este prevazuta in Legea Fundamentala,care nu reprezinta scut de protectie si nu apara in fata atitudinilor si comportamentelor agresive si violente domestice si nu numai ,din viata de zi cu zi
In cazul mentionat de dvs,asistam din nou,la o dovada de injusta solutionare din partea autoritatii,a sistemului ,care au permis cu multa usurinta datorata inclusiv lipsei fondurilor ,ca in spatiu public sa se deplaseze nestingherit persoana fara discernamant cunoscuta cu probleme psihice
Ne confruntam cu vesnicul dezinteres al autoritatilor care nu se trezesc la realitate decat in cazuri extreme,ocazie cu care mediatizeaza proiecte ,propun referendum,care insa nu solutioneaza practic problema sigurantei in spatiul public
Nu are legatura ca persoana resectiva nu are discernamant atata timp cat v-a injughiat politia trebuia sa ia masurile legale care se impun.
Trebuie...dar...multe ar trebui...
Din pacate ramanem cu ceea ce ar trebui pe buze...

Doar daca era vorba de o tentativa de omor s-ar fi miscat repede.

Alte discuții în legătură

Dosar nefinalizat la politie dupa mai bine de 2 ani tripmedia tripmedia Am inceput un topic acum 2 ani, referitor la acuzatia de conducere fara permis, forma continuata ( de 3 ori ), a unui inculpat, aflat la momentul savarsirii ... (vezi toată discuția)
Probleme cu persoane bolnave psihic tiucristian tiucristian Buna! Am mare nevoie de ajutor in legatura cu o persoana bolnava psihic. Sa incep cu inceputul. Duminica seara cineva i-a devastat( spart geamuri, usi) casa ... (vezi toată discuția)
Internarea nevoluntara a unei persoane cu boli psihice ana.maria31 ana.maria31 Buna ziua ! De un an ne confruntam cu atacurile unui barbat care sufera de schizofrenie. Ne-a spart geamurile tot anul,chiar zilele trecute a fost ultimul ... (vezi toată discuția)