avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu procura

Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare. Este posibil ca mama mea care este in Italia sa faca o procura prin care cedeaza la partea ei de mostenire(sunt 2 frati mama si un unchi, bunicii au decedat) in favoarea mea?(daca nu se poate cum ar trebui procedat sa trimita o procura prin care sa o reprezint eu la dezbaterea mostenirii si o a 2a procura ca imi doneaza mie,ideea e ca dupa dezbaterea mostenirii mama vrea sa-mi faca acte mie singurul ei copil pt jumatatea ei). Va multumesc anticipat pt ajutorul acordat.

Cel mai recent răspuns: deeagav99 , utilizator 16:15, 2 Octombrie 2013
Sa va trimita o procura prin care va imputerniceste sa o reprezentati la dezbaterea succesiunii, la intocmirea documentatiei cadastrale si intabulare daca masa succesorala include si imobile si apoi fie un alt mandat in aceeasi procura prin care puteti sa primiti donatia de 1/2 din imobil, adica dvs sa semnati atat la donator cat si la donatar sau separat sa faca o oferta de donatie care sa fie acceptata de dvs aici in Tara dupa ce se face cadastru si intabularea la bunul imobil.
Va sfatuiesc ca procura si eventual oferta sa o faceti la Consulat in forma autentica .
Va multumesc pt raspunsuri, dar vreau sa va mai intreb ceva daca facem dezbaterea mostenirii si donatia, eu cu aceasta donatatie imi pot construi ceva in acea curte sau pe partea de casa pe care mi-a donat-o pot sa-mi fac buletin(adica sa inteleg mai bine donatia imi da drept de proprietate ar fi ca si cum sunt eu proprietar pe partea donata). Va multumesc anticipat.
Contractul de donatie este transaltiv de proprietate. Daca primiti o donatie inseamna ca sunteti proprietar de la data autentificarii actului de donatie.
Am o intrebare am fost azi la un notar cu toate actele ca sa aflu cam cat ar costa succesiunea, mi-a calculat apoi am intrebat de procura, daca mama o poate face la un notar in italia sau trebuie neaparat la consulat, mi-a zis ca e buna si cea de la notar doar ca va trebui sa o traduc si sa o legalizez. Apoi am intrebat daca cu aceeasi procura ma poate delega pe mine sa o reprezint la succesiune(a zis ca da se poate), dar cand am intrebat daca poate sa-mi doneze/sa-mi vanda mama mie partea ei a zis ca nu se poate ca nu tot semna eu si la vanzator si la cumparator ca ar trebui sa faca procura pe numele altcuiva.Este corect? astept un raspuns va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Nu este corect. Exista mandatul pentru sine insusi. Insa acea procura trebuie sa fie determinata. Cu pret, clauze tot . Se poate face asa ceva insa trebuie autentica!

Alte discuții în legătură

Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)
Declaratie de acceptare a succesiunii Dorinela0102 Dorinela0102 Tatal meu a decedat in Ianuarie 2012, iar mama in Noiembrie 2006. Nu am facut succesiunea dupa decesul mamei. Eu locuiesc in Canada, iar unicul meu frate ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)