Sunt plecat in Italia din 2001,unde sunt angajat si asigurat cu acte in regula.Pentru un apartament inchiriat din 2006 in 2011 cu o suma formala (200 ron/luna),cu contract inregistrat anual la finante,cu impozit pe venit achitat anual,mi-a venit de plata 4300 ron,(debit si penalizari),reprezentind contributia CASS retroactiv din 2006. Anual la reinnoirea contractului,nimeni nu mi-a zis ca datorez ceva la CASS .Nu am reusit sa conving nici un functionar ca lucrez si sunt asigurat afara cu card medical european,nici chiar aratindu-l,pentru ami anula decizia de impunere din oficiu, toti imi spun ca trebuie sa platesc pentru ca am buletin romanesc.
Va rog este cineva ce-mi poate da un consiliu legal.Daca trebuie platita suma ,sau este un abuz din partea lor.
@hlli inteleg din asta ca o persoana chiar daca este asigurata in tara sau in afara ,trebuie sa plateasca CAS sau CASS (nu stiu care e diferenta intre ele),ca pe ceva in plus,doar pentru venitul din cedarea bunului de folosinta?
In primul rand ,decizia de impunere nu poate sa cuprinda perioada 2006-2011 decat daca a fost emisa in 2012. Vorbim despre termenele de prescriptie.
Ori daca ne raportam la 2014 ca data de emitere nu ar putea sa cuprinda decat din 2009-2014 mai bine zis 2009-2012.iunie 30 fondurile ulterioare fiind administrate de ANAF.
Temeiul de drept din decizia de impunere trebuie sa fie Art.257 lit.f / Legea 95/2006.
Da ,aceasta lege stupida nu te scoate de sub efectul ei decat daca "iesi pe cale naturala din
sistem" sau daca iti pierzi dreptul de rezidenta.