Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. In urma cu 2 luni de zile am introdus o cerere de chemare in judecata. Partea adversa nu a facut nici o intampinare, sau cel putin nu mi-a fost comunicata o intampinare, astfel ca dupa ce ar fi trecut 25 de zile de la introducerea cererii mele, instanta ar fi trebuit sa stabileasca termenul de judecata din oficiu. Am luat legatura cu grefierii instantei in urma cu 2 saptamani si mi-au spus ca o sa se fixeze termenul si ca sunt intarzieri pentru ca ar fi judecatorii in vacanta. Termenul nu a fost fixat nici pana in prezent si din cate observ nici nu se stie cand o sa fie fixat. Cand este vacanta judecatoreasca, nu lucreaza nici un judecator iar dispozitiile codului de procedura civila sunt suspendate?? Sau exista o altfel de procedura pe care nu o cunosc eu? Rabdarea mea a cam ajuns la limita, ce s-ar putea face?
Cateva idei si sfaturi mi-ar fi de folos. Va multumesc frumos !
Eu am un dosar inregistrat in Decembrie 2012 la Curtea de Apel cu termen in Febr.2013 care a fost transferat la Trib.Bucuresti datorita Legii nr.2/2013 si, dupa multe insistente(2 luni) a primit numar de inregistrare la Trib.Bucuresti si a primit termen in Mai 2014. Deci un dosar din 2012 se judeca in 2014 - dupa 1 an si jumatate !!! Am incercat sa contest termenul conform prevederilor constitutionale (..."un termen rezonabil") si putin le-a pasut de prevederile constitutionale - raspunsul a fost "n-avem timp disponibil".
Termen divort
Diana2356
Buna ziua..sotul a depus cererea de divort la judecatorie. Avocatul meu a depus intampinarea mea. Insa nu mai primesc citatia pt termen. A trecut o luna de ... (vezi toată discuția)