avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie Concediu medical pe cod 14
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie Concediu medical pe cod 14

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in urmatorul caz:
Sotia este angajata unei firme din luna noiembrie 2012, avand salariul minim pe economie de 700 lei.
In urma unor investigatii medicale, in luna decembrie 2012, este diagnosticata cu cancer mamar si intra in C.M cu codul 14.
Incepand cu luna ianuarie 2013, firma, cu toate ca primeste de la noi Certificatul medical in primele 3 zile de la eliberarea lui de catre medicul specialist, intarzie cu plata salariului si cate 3 - 4 saptamani peste data de salariu care este 25 a lunii urmatoare, iar banii pe care ii vireaza nu depasesc suma de 500 lei.
In luna august, am fost instiintati de catre directorul firmei, ca data de salariu a fost mutata pe 30 a lunii urmatoare, iar sotia isi va primii bani in jurul datei de 4 sau 5 pentru ca nu sunt suficiente incasari.

Ce doresc sa aflu de la dumneavoastra, este daca firma procedeaza legal mutand ziua de salariu asa tarziu si daca nu cumva trebuiau sa plateasca salariul tinand cont de majorarile salariale din februarie si din iulie.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionuti71 , utilizator 15:53, 9 Septembrie 2013
1. Pe perioada de concediu medical nu se plateste salariu ci indemnizatie care se calculeaza conform legii.

2. Indemnizatia pentru concediu medical se plateste in ziua cand se platesc salariile la toti angajatii.

3. Angajatorul poate modifica zilele de plata a salariului in functie de posibilitatile si interesele economice ale firmei.

4. - Pe timpul concediului medical contractul individual de munca (CIM) este suspendat de drept.
- Modificarile salariale se pot face dupa ce salariatul revine la munca, din concediu medical.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil la suspendarea activitatii firmei Teracsro Teracsro Buna ziua. Am citit pe forum mai multe subiecte , dar fiecare situatie este diferita. 1. Nelamurirea mea este in situatia in care sotia mea lucreaza la o ... (vezi toată discuția)
Cm cod 14 elgi elgi Am angajat o persoana care era in somaj (cu indemnizatie), chiar cand a terminat 1 an de somaj. După o luna de la angajare, persoana a fost diagnosticată cu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical sarcina și lauzie dragos.popescu11 dragos.popescu11 Buna ziua, soția își plătește cartea de munca la o firma X de peste 24 luni , este însărcinată și trebuie sa între in concediu medical prenatal. As ... (vezi toată discuția)