avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclama pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclama pe bloc

Buna ziua,

din 2006 sunt proprietarul unui apartament care are montata o reclama luminoasa pe partea exterioara a balconului. Administratorii imobilului spun ca nu cunosc nimic despre procedura de instalare si nici conditiile legislative in care a fost montata acea reclama.
Mi ar fi de folos sa mi comunicati care sunt documentele necesare societatii pentru a obtine acordul institutiilor abilitate in vederea instalarii reclamei.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: pisssssi , utilizator 20:05, 23 Martie 2009
Nu ati precizat daca sunteti proprietar sau chirias. Daca sunteti proprietar, pe langa acordul d-voastra, trebuiesc cerute niscavai autorizatii de la primarie. Autorizatie de amplasare, autorizatie de firma, proiect, si mai sint cateva, toate cerute de primarie.
sunt proprietar, asa cum am precizat; in plus, reclama era acolo in momentul in care eu am cumparat imobilul.


daca apartamentul pe care l-ati cumparat face parte dintr-o asociatie de proprietari, firma care pune reclama pe cladire, trebuie sa ia si acordul acesteia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Art. 12. Legea 234/2002
Modificarile constructive si utilizarea in alte scopuri a unor parti sau elemente de constructie ale cladirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereti, suspendari de stalpi, pereti, scari interioare si altele asemenea, se vor putea face numai pe baza hotararii adunarii generale a proprietarilor, cu acordul proprietarilor direct afectati si, dupa caz, pe baza unui proiect tehnic intocmit de institutii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum si cu autorizatia pentru executarea de lucrari, eliberate în conditiile legii.

Art. 41.Legea 230/2007 - Modificarile constructive si utilizarea în alte
scopuri a unor parti sau elemente de constructie ale cladirii, cum ar
fi: ancorarea de reclame pe pereti, suspendarea de stâlpi, pereti,
scari interioare si altele asemenea, se vor putea face numai pe baza
deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct
afectati si, dupa caz, pe baza unui proiect tehnic întocmit de
institutii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum si
cu autorizatia pentru executarea de lucrari, eliberate în conditiile
legii. executare de lucrari, eliberate in conditiile legii.
Verificati daca au fost indeplinite conditiile L 234/2002 si daca au fost actualizate conditiile din 2007
In ambele cazuri, atat firma cu reclama cat si asociatia trebuie sa detina acel contract.
Daca reclama respectiva nu va incurca prea tare si cred ca nu - mai sua ati primit raspunsuri corecte.
Ma mir insa de raspunsul dat de administratorii imobilului... Puneti-i sa citeasca legea, apoi negociati (asociatia incheie un contract de inchiriere pentru suprafata reclamei) cu beneficiarul reclamei, o chirie lunara/anuala buna, care v-a intra numai in contul blocului dvs.

Alte discuții în legătură

Radioamator la bloc scdalivada scdalivada Va rog sa-mi spuneti daca exista o baza legala pentru ca un radioamator(nu stiu daca este autorizat sau nu) sa amplaseze o antena improvizata pe peretele unui ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru firma instalata pe un perete exterior al unui locatar cristina_71 cristina_71 Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru firma instalata pe un perete exterior al apartamentului se plateste / incaseaza taxa, si de catre cine. Daca exista si ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarilor pt mansardare la bloc, 50% +1 ? otudp otudp a intrat in vigoare vreo lege prin care o asociatie de proprietari poate lua decizii doar cu acordul a jumatate plus unu dintre proprietari? de ex dacA VREM ... (vezi toată discuția)