avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa pentru firma instalata pe un perete exterior al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa pentru firma instalata pe un perete exterior al unui locatar

Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru firma instalata pe un perete exterior al apartamentului se plateste / incaseaza taxa, si de catre cine. Daca exista si legislatie in acest sens as fi foarte interesata.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:46, 14 Ianuarie 2014
Daca firma respectiva este plasata pe fatada blocului, aceasta fiind proprietate comuna in administrarea asociatiei, atunci pozarea ei pe perete trebuie sa aiba acceptul conducerii asociatiei.
Exteriorul imobilului de locuit in comun constituie parte comuna,careia, in conformitate cu normele in vigoare nu i se poate schimba destinatia si aspectul,decat cu acordul asociatiei de proprietari
De regula,partea comuna poate fi utilizata exclusiv de catre un proprietar sau un tert,numai prin incheierea de contract de inchiriere,fondurile rezultate intrand in fondul de reparatii al asociatiei de proprietari
Ne-am infiintat asociatie pe scara, nu are aceptul noii asociatii. As dori sa stiu daca se percep taxe pe asociatie pentru asemenea gen de publicitate.
Daca se face un contract intre posesorul firmei si asociatie, da, se poate plati o taxa care sa poata fi introdusa in fondul de reparatii sau fonduri speciale (chirii, taxe etc).
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
elga50, moderator
Multumesc pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Reclama pe bloc pisssssi pisssssi Buna ziua, din 2006 sunt proprietarul unui apartament care are montata o reclama luminoasa pe partea exterioara a balconului. Administratorii imobilului ... (vezi toată discuția)
Centrala in apartament KriSty74 KriSty74 Vreau sa introduc conducta de gaze in bloc. Presedintele asociatiei nu este de acord cu aceasta. Cind am solicitat acest lucru a spus ca este de acord daca ... (vezi toată discuția)
Reclama pe bloc. pres. asoc. de locatari a spus ca semnatura mea nu conteaza shalimar shalimar Saptamana trecuta a venit presedintele de asociatie la mine pt a-i semna aprobarea de a pune reclama pe peretele exterior al blocului, pe partea unde am si eu ... (vezi toată discuția)