infiintare societate srl cu 2 asociati. Dispun impreuna de 200 ron pt. capitalul social. Doresc sa detina 51, respectiv 49 din partile sociale. Cum se impart si cati bani se varsa la banca de catre fiecare? Multumesc.:O
Mie, personal mi se pare ca exprimarea a fost una nefericita. La un c.s. de 200 lei rezulta 20 parti sociale a cate 10 lei fiecare, logic este ca, macar pe regula de 3 simpla sa intelegem, daca nu altfel,
@ Sad si 1968 lucian
unde am scris eu 49 parti sociale ???? am scris 49% din capitalul social echivalent a 9 parti sociale si 51% din capitalul social echivalent a 11 parti sociale.
Deci:
- un asociat are 11 parti sociale x10 = 110 Ron (51%)
- al doilea asociat are 9 parti sociale x10 = 90 ron (49%)
Mai cititi inca o data ce am scris si apoi accept scuzele de rigoare.
Daca dvs. considerati ca va datorez scuze, va rog sa le primiti...Consider totusi ca aici devine aplicabila zicala ,, daca taceai, filozof ramaneai"...Va rog sa refaceti calculele la 11 parti sociale din 20 parti sociale si sa vedeti daca procentul este de 51% si la 9 parti sociale tot din 20 parti sociale este 49% ...Daca nu va descurcati la calcule va ofer eu procentele cuvenite, evident dupa ce o sa imi adresati scuzele de rigoare.
Va rog sa-mi aratati, aici, cum veti evidentia in actul constitutiv capitalul social varsat de fiecare asociat, procentele si partile sociale in aceasta speza.