avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele de scara nu permite accesul pe terasa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele de scara nu permite accesul pe terasa blocului

Am un prieten care doreste sa termo-izoleze exteriorul aparartamentului insa presedintele blocului nu ii permite accesul pe terasa blocului pentru a ancora cordelinele alpinistilor utilitari, deoarece dansul are comision de la o firma care executa placari pe sistem schela in acel bloc. A facut reclamatii la primarie, asociatie, toata lumea ii da dreptate insa nimeni nu ia atitudine. Din cate stiu terasa blocului e proprietate comuna, insa ... degeaba.
Cum trebuie procedat pentru a obtine accesul cat mai rapid ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:30, 26 Septembrie 2013
Este foarte adevarat ca terasa blocului este parte comuna, dar nu este bulevard, nu se urca cine vrea pe terasa sa strice hidroizolatia blocului, stiti cat costa refacerea hidroizolatiei?
Conform Legii 230/2007 lucrarile de hidroizolatie exterioara cat si a terasei nu se fac decat de catre asociatie (de catre toti proprietarii), pentru a pastra aspectul armonios al cladirii.

Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.


Presedintele are perfecta dreptate sa nu lase pe nimeni pe terasa!!
Se doreste ancorarea unor cordeline, nu gazduirea unei petreceri. Este etajul noua iar costurile placarii cu polistiren cu schela este imens.
Referitor la : "se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri
" , tot nu vad legalitatea in refuzul presedintelui de a permite accesul pe terasa .
Va rog sa raspundeti obiectiv.
Faci un proiect avizat ulterior de primarie si trebuie sa se conformeze admistratoru cu pricina... Mai trebuie sa te obligi sa repari in cazul in care se... intelegi tu.
Se doreste ancorarea unor cordeline, nu gazduirea unei petreceri. Este etajul noua iar costurile placarii cu polistiren cu schela este imens.

Si acele cordeline credeti ca le agata de un nor, sau stau in aer?
Acele cordeline se pind "de ceva" care trebuie sa fie foarte bine fixat, sunt lasate pe langa bloc (terasa are o margine de tabla in afara blocului pentru a nu ploua pe peretele blocului), si cu acele cordeline va strica peretii blocului, va turti tabla si apa de ploaie se va scurge pe peretele exterior, strica hidroizolatia terasei prin fixarea unor bolti ca sa prinda cordelinele, etc.
Cel care doreste hidroizolatia exterioara (care sincer nu va fi eficienta daca nu este facuta pe tot blocul, apa se va infiltra si creeaza igrasie, sunt bani aruncati), daca isi permite aceasta hidroizolatie trebuie sa isi permita si montarea unei schele, nu sa strice partile comune.
Referitor la : "se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri " , tot nu vad legalitatea in refuzul presedintelui de a permite accesul pe terasa .
Va rog sa raspundeti obiectiv.

Daca fiecare proprietar isi face hidroizolatia de capul lui o sa vedeti un bloc pestrit, unu pune poliester de 6 si il vopseste rosu, unu mai bogat putin pune poliester de 8 si il face visiniu (ca este rapidist), unu care este si mai bogat ia poliester de 10 si este proaspat venit din Craiova il vopseste albastru (culoarea echipei de fotbal).
Probema este ca daca alegem sa locuim intr-un condominiu atunci trebuie sa respectam anumite reguli si legi (Legea 230/2007 si HG 1588/2007), daca nu vrem sau nu putem respecta aceste legi, atunci vindem apartamentul si ne cumparam o casa la curte unde facem ce vrem (dar si aici mai exista reguli) si nu suparam pe nimeni si nu ne supara nimeni.
Stiu ca nu va convine raspunsul, dar asta este, vorba lui Badea "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!".

Nu e problema care sa nu fie rezolvata... o poate face cu vecinii de deasupra apartamentului sau. Depinde de alpinisti

Alte discuții în legătură

Reabilitare bloc fără acordul proprietarilor de la parter. ce trebuie să fac și ce articole de lege au fost încălcate? Kereha Kereha În orașul nostru se reabilitează blocul de locuințe. Pe bani europeni.noi figurăm proprietari in cf dar am dat in chirie spatiile la 2 societati totusi ... (vezi toată discuția)
Dreptul de folosinta a spatiului comun de pe bloc (terasa circulabila) sira sira Buna seara, Sunt proprietara unui apartament la etajul 4 (ultimul) al unui bloc cu 8 apartamente. Terasa blocului este construita pentru a fi circulata, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma confrunt cu urmatoarea problema. anul trecut, in ... hadria1976 hadria1976 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema. Anul trecut, in nov 2021 am cumparat un apartament la etajul 4 din 10 cu fatada izolata in proportie de 75%. ... (vezi toată discuția)