avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare bloc fără acordul proprietarilor de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare bloc fără acordul proprietarilor de la parter. Ce trebuie să fac și ce articole de lege au fost încălcate?

În orașul nostru se reabilitează blocul de locuințe. Pe bani europeni.noi figurăm proprietari in cf dar am dat in chirie spatiile la 2 societati totusi noua nu ne.a cerut nimeni acordul și nu ne.au pus în vedere derularea proiectului.nici vecinii de la parter deținători de spatii comerciale nu au fost instiintati..nu am fost incluși în proiectul de termoizolare ...izolarea figurează totală in proiect dar noi nu suntem incluși pe motiv că e spațiu comercial...Azi și.au montat abuziv schelele pe apartamentul nostru desi noi nu am fost de acord ..ne.au stricat hidroizolatia unei terase prin amplasament fără acord a altor schele și povestea continuă.ei mai au de izolat 8 pereți ai blocului iar ancorarea schelei nu poate fi facut decat tot de peretii apartamentelor noastre. FARA ACORD.beneficiarul lucrării este municipiul Bistrita prin primăria municipiului Bistrita...la apelul poliției comunitare s.i a poliției municipale s.a facut cale întoarsă din partea agenților fără întocmirea unui proces verbal...mentionez ca nici ceilalti vecini detinatori de spatii comerciale nu sunt de acord cu amplasarea schelelor .va multumim.
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 16:04, 25 August 2018
Sunt 2 probleme distincte
1-Introducerea imobilului in programul de reabilitare termica prin fonduri europene s-a realizat in baza aprobarii adunarii generale a asociatiei de proprietari ,a aprobarii dosarului
Procedura de aprobare dosar dureaza o perioada mai lunga d etimp
referitor la aspectul ca nu a fost solicitat acordul,dv,pentru modernizare energetica trebuie sa cunoasteti ca hotararile in asociatiile de proprietari se dispun cu majoritate de voturi
Posibil ca dv sa nu fi participat la adunarea generala in cadrul careia s-a supus discutiei necesitatea modernizarii energetice a imobilului
Puteti solicita clarificari la presedintele de asociatie
2-Referitor la ancorarea schelelor de peretii imobilului de locuit in comun,trebuie sa cunoasteti ca exteriorul imobilului reprezinta parte comuna a carei intretinere si repartie implica asociatia d eproprietari
Dispozitia in vigoare nu conditioneaza amplasarea si instalarea de schele pentru executare lucrari de acordul proprietarului
Trebuie să menționez că noi nu facem parte din asociația de locatari.suntem considerati spațiu comercial.nu plătim nimic la asociația de locatari iar acest proiect se demarează cu distrugere de bunuri.nu inteleg cum se aproba un proiect in care se iau in considerare doar semnăturile locatarilor in conditiile in care amplasamentul santierului depinde numai și numai de celelalte spatii comerciale.nici un alt proprietar de spatiu comercial nu a fost informat sau notificat.
1.. plângere pentru distrugere (a) hidroizolației.
2. sesizare prin SNUAU (112), pentru constatarea stării de fapt; ei ar trebui (sunt obligați) să intervină pentru apărarea vieții, proprietății și mediului;
2. art. 23 din L. 230/2007: ”Spațiile din proprietatea comună pot fi utilizate de către terți... numai cu acordul ... proprietarilor direct afectați, în baza unui contract...”
3. art.39 din ”Norme, spune același lucru ca și art. 23 din lege;
4. art. 41 din ”Norme”: Modificările constructive și utilizarea în alte scopuri a unor părți sau elemente de construcție ale clădirii... se vor face numai pe baza deciziei com. executiv, cu acordul proprietarilor direct afectați...
Kereha a scris:

am dat in chirie spatiile la 2 societati (...) și.au montat abuziv schelele pe apartamentul nostru


Aveti spatiu comercial sau apartament in proprietate dat in chirie pentru spatiu comercial?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "Kereha".

1. Atata timp cat nu ati aderat la respectiva asociatie, de proprietari, este firesc sa nu va solicite acordul.

2. Ati specificat: "figurăm proprietari in cf dar am dat in chirie spatiile la 2 societati", cat si
"mentionez ca nici ceilalti vecini detinatori de spatii comerciale nu sunt de acord cu amplasarea schelelor".
In situatia in care exista si alti proprietari ce au inchiriat spatiile detinute pentru desfasurarea de "activitati comerciale", se regasesc si acestea in situatia dumneavoastra.

3. Referitur la "... amplasamentul santierului depinde numai și numai de celelalte spatii comerciale.nici un alt proprietar de spatiu comercial nu a fost informat sau notificat".

Sa inteleg faptul ca ati cumparat apatiile respective (ca persoana/e fizica/e) si le-ati inchiriat propriilor societati comerciale ???
Sau ???

4. Niciodata, in toata lumea civilizata, unul, doi, trei, ..., proprietari, ce nu fac parte din asociatia de proprietari, nu vor putea ingradi/bloca/sista lucrarile de reabilitarea ale unui imobil.

5. Cu siguranta acest proiect are toate aprobarile si avizele necesare derularii (tinand cont de faptul ca este finantat de catre Primarie, cu utilizarea de fonduri europene).

Pentru aceste motive "...la apelul poliției comunitare s.i a poliției municipale s.a facut cale întoarsă din partea agenților fără întocmirea unui proces verbal...".

Studiati legislatia specifica din Romania (sau alte state europene) sau, eventual, angajati un avocat.

6. Referitor la "..nu am fost incluși în proiectul de termoizolare ...izolarea figurează totală in proiect dar noi nu suntem incluși pe motiv că e spațiu comercial...".

Cu siguranta termoizolarea imobilului se va realiza INTEGRAL, cu exceptia elementelor constructive (de la parter) confectionate din sticla/otel/aluminiu/etc ... .

In situatia in care proprietatea dumneavoastra (altor persoane) este constituita si din ZIDARIE, cu certitudine veti primi "nota de plata" (factura) de la Primaria contractanta a lucrarii.

Doar atunci veti avea o mare problema !!!

Poate, in prezent, intelegeti beneficiile aderarii la respectiva asociatie de proprietari.

7. Referituor la :" ..ne.au stricat hidroizolatia unei terase prin amplasament fără acord a altor schele și povestea continuă.ei mai au de izolat 8 pereți ai blocului iar ancorarea schelei nu poate fi facut decat tot de peretii apartamentelor noastre".

Solutii exista.

In situatia in care reveniti cu detalii suplimentare, discutia poate continua in cadrul acestui forum.

Cu stima.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2018
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accept montare schele olan_andreea olan_andreea Buna ziua, Am achizitionat de curand un apartament la etajul 3 al unui bloc de 4 etaje. Toate apartementele sunt izolate, mai putin cel de la etajul 4. ... (vezi toată discuția)
Publicitate sc rebela_ikariam rebela_ikariam Buna ziua ! Detin in chirie un spatiu comercial situat la parterul unui bloc de locuinte. Fara a platii sau discuta cu vreo persoana juridica sau fizica ... (vezi toată discuția)
Presedintele de scara nu permite accesul pe terasa blocului ContSters241638 ContSters241638 Am un prieten care doreste sa termo-izoleze exteriorul aparartamentului insa presedintele blocului nu ii permite accesul pe terasa blocului pentru a ancora ... (vezi toată discuția)