avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Retragere plangere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Retragere plangere

Buna ziua. Am fost chemat la DIICOT unde mi-a fost adus la cunostinta faptul ca acum doi ani am intrat pe mailul firmel la care lucram si am sters mailurile care se aflau acolo si ca am inchis contul de facebook al acesteia, cont care a fost facut de catre mine personal, pentru a aduce un beneficiu firmei. Am recunoscut fapta, iar partea vatamata a fost de acord sa isi retraga si ea la randul ei toate plangerile. Insa cei de la DIICOT i-au spus partii vatamate ca dosarul nu se poate inchide la ei si ca trebuie sa se ajunga in instanta si acolo sa se mentioneze de catre partea vatamata ca isi retrage orice plangere. Intrebarea mea este, care sunt pasii care trebuie urmati pentru inchiderea acestui dosar, atata timp cat partea vatamata doreste sa isi retraga plangerea.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel_28 , utilizator 15:05, 16 Octombrie 2013
Din pacate pentru dvs. este un concurs de infractiuni, pentru ca sunteti incadrat la art 42 si art 44 din Legea nr.161/2003 (Prevenirea și combaterea criminalitatii informatice) aflate in consurs real si cu infractiunea de violare a secretului corespondentei care presupune deschiderea fara drept a corespondentei adresate altuia, din moment ce este vorba de accesarea unor mesaje care nu va erau adresate.
Procurorul s-a limitat la incadrarea faptelor doar in temeiul legii nr.161, pentru ca practica in materie include si infractiunea de violare a secretului corespondentei.
Am vazut ca articolul 195 prevede ca impacarea partilor inlatura partea penala. In acest caz se poate cere judecatorului o reincadrare pe acest articol, tinand cont ca si partea vatamata doreste impacarea. Sau care ar fi alta modalitate de stingere a acestui caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere plangere Gabriel_28 Gabriel_28 Mentionez ca am fost acuzat penal de patrunderea intr-un sistem informatic si stergerea unor mailuri, insa partea vatamata doreste impacarea si retragerea ... (vezi toată discuția)
Violare intimitate sau violare corespondenta? aura89 aura89 Buna ziua, Sa incep cu o scurta povestire. In urma umilintei in public aduse mie, de catre fosta mea colega de munca (pe vremea aceea actuala) am patruns in ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei electronice nicole_enache1985 nicole_enache1985 [quot]buna ziua, acum cateva zile cineva mi-a spart parola la adresa de yahoo messenger si a listat niste discutii pe care le-am avut cu o alta persoana. ... (vezi toată discuția)