avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Medierea unui conflict
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Medierea unui conflict

vă rog să-mi spuneți dacă este obligatorie medierea unui conflict apărut între asociații de proprietari conform noii legislații sau conflictul se poate judeca direct în instanța de judecată competentă fără a apela la mediere.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:30, 12 Septembrie 2013
Inainte de instanta trebuie sa treceti pe la mediator, macar pentru informare asupra medierii.
Pentru raspuns la obiect precizati concret despre ce conflict este vorba
Este vorba despre recuperare sume cu titlu de restanta sau conflictul este de alta natura ?
Pentru recuperare restante, este suficienta informarea sau trebuie sa se prezinte cele doua parti pentru mediere?
La mediere trebuie sa se prezinte cel putin partea reclamanta. Paratul, daca nu vrea, nu se prezinta, dar asta este o nota proasta pentru el deoarece mediatorul face un raport care va fi folosit de reclamant mai departe in instanta.
Daca se prezinta si, cu atat mai mult si participa la aceste sedinte de mediere, poate nu se ajunge in instanta si conflictul se rezolva in aceasta faza.
Daca nu se rezolva in aceasta faza, se continua in instanta, unul din documente fiind acest raport al mediatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie informarea privind medierea inaintea introducerii cererii? andr_georgi andr_georgi va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care doresc sa mai construiesc un etaj iar unul din vecini nu-mi da acordul cu toate ca toti ceilalti mi-au dat acordul ... (vezi toată discuția)
Lipsa medierii si judecata cauzei CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile in care partile se prezinta la informarea cu privire la avantajele medierii dar nici una dintre ele nu platesc onorariul mediatoriului inseamna ... (vezi toată discuția)
Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)