avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara minor

Buna,
am si eu o nelamurire.. am divortat de sotul meu anul trecut, avem impreuna un copil de 6 ani iar in prezent fostul sot imi plateste pensie alimentara. Problema e ca acum fostul meu sot are un baiat nou nascut din casnicia actuala. Poate cere o recalculare a pensiei pt copilul meu si exista sanse ca aceasta sa se micsoreze pt faptul ca mai are de intretinut alt minor?
Va multumesc
Daca cere, va castiga sigur, pensia se va reduce de la max 25% cat plateste acum, la max 16,5%. Am scris limitele max la care poate fi obligat cand are un copil, apoi 2. Pensia ce se va stabili poate fi si mai mica.

Dar de ce sa asteptati sa ceara recalcularea? NU mai bine vorbiti cu el, intrebati-l ce si cat isi mai permite si ajungeti la o intelegere? Ca sa nu mai cheltuiti aiurea prin instanta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara avy55 avy55 primesc aceeasi pensie alimentara pt copil din 2007! aceasta se mai mareste sau e definitiva? in hotarare spune ca va primi suma de 139 ron pana ce copilul va ... (vezi toată discuția)
Divort Crstinaancutac Crstinaancutac Buna ziua divortez de soțul meu si as dori sa știu câta pensie alimentara ii revine băiețelului nostru de 4 ani, soțul mai are si un alat băiat din ... (vezi toată discuția)
Recalcul pensie alimentara VerTrad1 VerTrad1 Buna ziua! Tatal divortat plateste o pensie alimentara lunara stabilita prin decizie judecatoreasca. Ce demersuri trebuie sa faca acesta (unde si ce documente ... (vezi toată discuția)