avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

buna ziua, am mai multe popriri pe salariu, de la 2 banci mai exact, ce ar insuma 50 % din salariu, dar sunt unica intretinatoare de familie, am 3 copii mici, sotul a murit, pot face ceva sa nu imi mai retina din salariu sau....?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:22, 14 Septembrie 2013
multumesc ! am fost informata de catre o colega de munca, sa stiu ca a venit adresa la firma. nu e cazul sa am mai putin decat minim, doar daca ma voi angaja 4 ore, sau ceva de genul, pe un salariu mic.
Asadar... nu stiti. Cand veti fi instiintata de la munca oficial sau veti fi somata de catre executor sau daca nu veti primi nimic, cand veti lua primul salariu din care vi se retine, faceti atunci contestatie.
buna ziua. am o situatie similara firma la care lucrez a primit instiintare sa mi se puna poprire pe salariu pt un credit neachitat. la data cand a venit instiintarea la firma nu s-a mai putut opera poprirea de luna asta asa ca firma a anuntat ca urmeaza de luna viitoare sa puna poprire pe o treime din salariu. insa in momentul cand firma mi-a virat salariul pe card banca mi-a oprit intreg salariul. au dreptul sa opreasca mai mult de o treime din salariu?gi-jane2 a scris:

Asadar... nu stiti. Cand veti fi instiintata de la munca oficial sau veti fi somata de catre executor sau daca nu veti primi nimic, cand veti lua primul salariu din care vi se retine, faceti atunci contestatie.

Poprirea pe contul bancar e o alta forma a executarii silite, mergeti la executor si faceti dovada ca in acel cont va e virat doar salariu, sa emita o adresa catre banca pt eliberarea a 2/3 din suma aflata in cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire din salariu aviva aviva buna seara,ajutati ma sa inteleg cum e cu poprirea din salariu....fratele meu a primit o instiintare cum ca are ceva datorie si firma de creanta impreuna cu un ... (vezi toată discuția)
Executare silita craiasamuntilor craiasamuntilor am 3 credite de nevoi personale, la 3 banci diferite, la care, in urma divortului si a altor probleme, nu am mai platit ratele. nu detin pe numele meu niciun ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu alexandraconstantinescu01 alexandraconstantinescu01 Buna ziua! Am fost in creștere copil, am un credit la banca din cauza problemelor financiare am rămas in urma cu ratele, acum când m,am întors la serviciu ... (vezi toată discuția)