avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neplata daune materiale si morale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neplata daune materiale si morale

Am avut dosar penal pentru vatamare corporala din culpa in urma unui accident.Am primit 1500 ron amenda penala pe care am achitat-o, tot in acest dosar s-a constituit unul civil in care sunt obligat sa platesc 4000 ron daune materiale(morale, avocat, cheltuieli de judecata, etc).Am un salariu de 1300 ron net. Cum trebuie platita aceasta suma?
1) pot sa platesc esalonat aceasta suma? (200 ron pe luna)
2) ce se intampla daca nu platesc lunar?
3) ce se intampla daca se ajunje la un executor judecatoresc?
Cel mai recent răspuns: nikolos , utilizator 22:34, 15 Septembrie 2013
Fiind mai multi creditori, veti plati 1/2 din veniturile dvs. Acestia nu vor accepta cu siguranta suma de 200 Ron/luna propusa de dvs. In plus, aveti un termen de incercare (cititi hotararea) a.i. daca nu v-ati indeplinit, in acest termen, obligatiile civile stabilite prin hotararea de condamnare, vi se vor revoca masurile prin care ati beneficiat de clementa legii. Faceti un credit si scapati odata de probleme, nu va mai complicati.

In baza carei legi trebuie sa dau 1/2 din venituri?
In hotarare nu am niciun termen de incercare
De ce sa mi se revoce masurile prin care am beneficiat de clementa legii, atata timp cat am platit amenda penala.Sunt 2 dosare diferite: penal, de care m-am achitat si civil.
Atunci cand se popresc veniturile salariale, retinerile din salariu cumulate nu pot depasi in fiecare luna jumatate din salariul net, conform art. 169 alin (4) din Codul muncii. Scopul acestei masuri este de a proteja debitorul si de a nu-l lipsi de mijloacele necesare traiului.


fac naveta la locul de munca si cheltuiesc lunar pe ea 350 ron
dar daca mai am si un credit?
Bun atunci, Codul de procedura civila stabileste la art. 409 ca salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii, respectiv pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii - in cazul in care aveti o singura urmarire.

Alte discuții în legătură

Pana la ce cota procentuala se poate pune poprire pe salar GEO68 GEO68 Buna seara sau buna ziua As avea o problema poate ma ajuta cineva cu o informatie . Platesc pensie de intretinere in valoare de 359ron mai am o rata de la ... (vezi toată discuția)
Credite bancare neachitate- limita poprire pe salariu luiza78 luiza78 Buna ziua, As dori sa aflu daca exista o limita a veniturilor nete de la care creditorii au dreptul sa puna poprire pe venituri in vederea recuperarii ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie ciobanc ciobanc am o restanta la plata unui credit;sunt pensionara; care este procentul maxim care se poate popri (vezi toată discuția)