avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neplata daune materiale si morale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neplata daune materiale si morale

Am avut dosar penal pentru vatamare corporala din culpa in urma unui accident.Am primit 1500 ron amenda penala pe care am achitat-o, tot in acest dosar s-a constituit unul civil in care sunt obligat sa platesc 4000 ron daune materiale(morale, avocat, cheltuieli de judecata, etc).Am un salariu de 1300 ron net. Cum trebuie platita aceasta suma?
1) pot sa platesc esalonat aceasta suma? (200 ron pe luna)
2) ce se intampla daca nu platesc lunar?
3) ce se intampla daca se ajunje la un executor judecatoresc?
Cel mai recent răspuns: nikolos , utilizator 22:34, 15 Septembrie 2013
Va multumesc, sper sa-i dau pe toti odata sa nu ma mai complic.
Care sunt modalitatile de returnare?Pot sa-i trimit prin mandat postal la adresa de domiciliu?
Obligatia de plata atata timp cat nu a fost onorata de buna voie este executata silit prin poprire, in cazul dvs. prin poprirea veniturilor din munca.
Deci puteti achita de buna voie prin orice mijloc doriti si sa nu uitati sa specificati ce reprezinta suma transferata (daune morale conform deciziei nr_/_ a Tribunalului X, de ex.)
d-le economist art parca 84 cpc spune ca daca de rea credinta nu platesti obligatiile civile se poate revoca masurile dar daca dovedeste ca nu are posibilitatea este altceva ok

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pana la ce cota procentuala se poate pune poprire pe salar GEO68 GEO68 Buna seara sau buna ziua As avea o problema poate ma ajuta cineva cu o informatie . Platesc pensie de intretinere in valoare de 359ron mai am o rata de la ... (vezi toată discuția)
Credite bancare neachitate- limita poprire pe salariu luiza78 luiza78 Buna ziua, As dori sa aflu daca exista o limita a veniturilor nete de la care creditorii au dreptul sa puna poprire pe venituri in vederea recuperarii ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie ciobanc ciobanc am o restanta la plata unui credit;sunt pensionara; care este procentul maxim care se poate popri (vezi toată discuția)