avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Poprirea intr-un dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Poprirea intr-un dosar penal

in cadrul fiecarui dosar penal de abandon de familie m-am constituit parte civila cu suma x.ptr ca in civil nu il pot executa pe fostul sot,acesta ascunzandu-si veniturile in contul actualei sotii,as putea cere parchetului infiintarea popririi asupra contului sotiei in care intra salariul celui obligat la plata pesniei de intretinere minor?
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 14:12, 14 Septembrie 2013
cititi aici un articol complet despre poprire: www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
emil6702, utilizator
in ce mi-ati trimis dvs este vb de executare si poprire in civil.pe mine ma intereseaza ce se paote face mai rapid atunci cand dosarul se afla in cercetare la politie sau parchet,pana se ajunge in instanta.cine pune sechestru sau poprire pe acele sume de bani mai repede?cine face cererea de infiintare a popririi?procurorul?...el nu a facut-o niciodata desi existau indicii clare ca banii lui sunt in alt cont.eu trebuie sa cer acesata infiintare a popririi parchetului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
desirelia75, utilizator
Dvs nu ati specificat ca dosarul e inca pe rol.
Art. 780 NCPC Obiectul popririi
(1) Sunt supuse urmăririi silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului ori deţinute în numele său de o a treia persoană sau pe care aceasta din urmă i le va datora în viitor, în temeiul unor raporturi juridice existente...
Art. 781 din NCPC, poprirea se infiinteaza la cererea creditorului de catre un executor judecatoresc al carui birou se afla in circumscriptia curtii de apel unde isi are domiciliul sau sediul debitorul ori tertul poprit. Poprirea se infiinteaza fara somatie, in baza incheierii de incuviintare a executarii, prin adresa in care se va preciza si titlul executoriu in temeiul caruia s-a infiintat poprirea, ce va fi comunicata celei de-a treia persoane aratate la art. 780 alin. (1), impreuna cu incheierea de incuviintare a executarii sau un certificat privind solutia pronuntata in dosar.
A 3-a persoana de care se vorbeste poate fi angajatorul fostului sot.
angajatorul care vireaza banii in contul actualei sotii nu isi are sediul in romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare privind plata pensiei de intretinere daniel65 daniel65 Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de plata a pensiei alimentare pentru fata mea care a inplinit 18 ani si 9 luni ,dar casa de pensii a ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
E corect? Lili---lili Lili---lili As vrea si eu sa stiu daca e legal sa se retina bani din pensia mamei de catre primarie, unde nu a fost achitat impozitul pe anul trecut, banii se retin fara ... (vezi toată discuția)