avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea prin avocat
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea prin avocat

Ce parere aveti se poate face medierea prin avocat daca clientul nu se afla in tara?
Ambele parti sunt plecate din tara si probabil doar avocatul sau avocatii se pot prezenta la informarea de mediere.
Nu cred ca se va ajunge la mediere...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:03, 26 Septembrie 2013
da...informarea se poate realiza prin avocat...pentru mediere aveti nevoie de un mandat special.
Stimate d-le avocat,
Legea medierii, art. 52alin. 2 dispune faptul că părţile pot fi reprezentate de alte persoane care pot face acte de dispoziţie. Aşadar reprezentarea părţilor este permisă în mediere. ªi în parcurgerea şedinţei de informare privind medierea este posibilă această reprezentare , prin mandat notarial special. Legea nu interzice, prin urmare, reprezentarea la mediere*(nu numai asistarea) prin avocat.
Asistarea ca şi reprezentarea părţilor de către un avocat reprezintă un avantaj al fiecărei părţi dar şi a mediatorului. Pe de altă parte, reprezentarea prin avocat sau jurist este considerată de către mediatori ca o piedică în mediere deoarece cred aceştia faptul că un avocat va dori derularea unui litigiu şi nu împăcarea părţilor.ori legea dă dreptul reprezentării părţilor în mediere şi prin avocat.Indiferent cât de bine este pregătit un mediator consider că avocatul, cunoscător al legislaţiei poate fi deosebit de util şi într-un proces de mediere
la mediere partile pot fi reprezentate de avocat
Partile pot fi reprezentate (la sedinta de informare sau chiar la medierea propriu-zisa) de avocatul care detine o imputernicire avocatiala in care se mentioneaza expres (printre altele, nu trebuie o imputernicire separata in acest sens) si reprezentarea la sedinta de informare.

Mandatul in baza caruia avocatul isi asista sau reprezinta clientii in instanta sau in cadrul procedurii de mediere este imputernicirea avocatiala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
mediator_comeaga, utilizator
Va multumesc pentru raspunsuri.

Avocatul poate reprezenta clientul prin imputernicire avocatiala sau se vrea doar procura notariala?

In speta, este vorba de un divort.
Daca nu ar fi fost divort ar fi fost altfel sau nu conteaza la mediere sau informare?
Problema este aceea ca instanta poate ridica tot felul de probleme...cu privire la regularitatea medierii...

Alte discuții în legătură

Delegatie avocat prezenta la mediere Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Pot sa accept delegatia avocatului pentru clientul lui d e a-l reprezenta la mediere (doasarul nu e pe rol) avand in vedere faptul ca ... (vezi toată discuția)
Mediere in prezenta avocatului Angela58 Angela58 Este posibil ca la o mediere sa se prezinte avocatul uneia dintre parti, ca reprezentant al acesteia? (vezi toată discuția)
Detalii imputernicire - valoare imputernicire facuta de avocat anisia53 anisia53 buna seara ! plec din tara o perioada , si vreau sa -i fac imputernicire fratelui meu sa ma reprezinte in absolut orice problema ... am un vecin care este ... (vezi toată discuția)