Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
carmenmur - Daca ai dat urmarire la aceasta discutie poti s-o scoti . Sincer nu am nevoie de cineva care sa-mi explice ce drepturi are un fiu bastard , in casa in care eu am muncit si am bagat bani din munca mea ok ? Pune-te tu in locul meu cum ar fi sa iti vina unu pe cap sa zica a ce frumos e aici aa .. da-mi si mie jumate ca ai muncit ca prostu ....
Orice vanzare cumparare a unui imobil catre un ascendent (adica tatal Dvs. catre Dvs.) este prezumata a fi donatie si poate fi atacata ulterior, daca la vanzare nu aveti o declaratie notariala din partea fratelui Dvs. vitreg ca este de acord cu aceasta vanzare.
- vînzarea s-a făcut cu rezerva uzufructului, uzului sau abitaţiei, sau
- înstrăinarea s-a făcut în schimbul întreţinerii pe viaţă, sau
- înstrăinbarea s-a făcut în schimbul unei rente viagere
Altfel, nu există niciun fel de prezumţie, revenind în sarcina celui care invocă gratuitatea să deovedească acest lucru.
In alta ordine de idei: ar fi mult mai constructiv sa nu mi se tina polemici despre cum tre sa ma port eu cu un strain care nu a investit ABSOLUT NIMIC la mine in casa iar parintii mei din putinul lor au bagat bani in aceasta casa asa cum au putut si ca eu sa nu ma trezesc ca trebuie sa imi vand jumatate din casa ca sa-l despagubesc pe el ca CE? ce e fratele meu ? care frate ? ca frate poti numi pe cineva care nu te ataca si nu iti trimite scrisori de amenintare ...
In acest context nu doresc sa aflu decat un ajutor, niste pareri care sunt totusi constructive si nu sa primesc replici precum: Asta e n-ai ce sa-i faci e fratitu vrei nu vrei tb sa-l despagubesti..
As vrea totusi sa primesc niste solutii nu," Asta e n-ai ce sa-i faci e fratitu"