avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu antecontractul de vanzare-cumparare ,nu am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu antecontractul de vanzare-cumparare ,nu am clauze.

Buna ziua , vreau sa va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra in urmatoarea problema :
-in 2012 August am facut un antecontract de v-c pentru o vila in calitate de Vanzator si am primit si suma de 10000 de euro (avans) din totalul de 44000 de euro cu conditia sa astept pana in mai 2013 sa faca rost de bani(sa isi vanda apartamentul),fara sa trecem vreo clauza sa dau dublu daca ma razgandesc sau ca pierde avansul(cumparatorul)daca nu face rost de bani si daca se razgandeste.
in Mai 2013 cumparatorul nu a facut rost de bani si am convenit de comun acord sa prelungim pana in mai 2014 si mi-a propus ca daca gasesc alt client pot sa vand la altul cu conditia sa ii restititui avansul de 10000 de euro (nu inseamna ca sa razgandit ? ),eu intre timp am cautat alt client dar nu am gasit, in septembrie anul curent l-am sunat si i-am spus ca nu am gasit client el sa suparat si a zis ca ce nu am de gand sa ii mai inapoiez banii. Eu i-am reamintit ca nu am nici o obligatie sa ii restitui banii pt. ca el are obligatia sa faca rost de bani pana in Mai 2014 chiar daca nu am pus CLAUZE .
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face , este posibil sa ii dea dreptate instanta (daca ma da in judecata)si va trebui sa ii restitui banii ? Eu sunt somer si sotia in prenatal si banii nu ii mai am (am cumparat un teren sa imi fac o casa).
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: iliescu44 , utilizator 13:57, 15 Septembrie 2013
Nu vă poate da în judecată, după cum nici dumneavoastră nu o puteţi face. Cel puţin pînă în mai 2014.

Nu era mai util să cereţi sfatul unui specialist înainte de a încheia actul prin care aţi stabilit un nou termen pentru încheierea contractului? Puteţi spune orice, eu voi susţine că era mult mai util. Poate că aţi fi cheltuit nişte bani, dar v-aţi fi protejat mult mai bine interesele.
nu au vrut de la inceput sa punem clauza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare cumparare. mihaela022005 mihaela022005 Buna ziua! Am nevoie de un sfat: in 2 sept. 2009 am incheiat un antecontractde vanzare cumparare (eu fiind cumparatorul) cu un avans de 10000 de euro, ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in legatura cu antecontractul Lylaa Lylaa Buna seara, Am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament, care expira pe 30 noiembrie 2012. In el este mentionat ca daca proprietarul se ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil Marii5 Marii5 Buna seara. As avea nevoie de niste informatii legate de un antecontract de cumparare vanzare. S-a facut un contract de promisiune de vanzare cumparare cu o ... (vezi toată discuția)