avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... obtinere acte de stare civila intocmite in strainatate ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

obtinere acte de stare civila intocmite in strainatate si intocmirea/transcrierea lor

Certificatul de deces al unui cetatean roman decedat in stat membru al Conventiei de la Haga (Germania) se comunica de catre autoritatile Germaniei Consulatului Romaniei? care sunt procedurile pentru a obtine actele de deces ale persoanei decedate in Germania?ce demersuri trebuie faute pentru a se transcrie acest act de deces in Romania?
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 23:53, 3 Aprilie 2009
TRANSCRIEREA CERTIFICATELOR SI EXTRASELOR DE STARE CIVILA PROCURATE DIN STRAINATATE
Actele de stare civila ale cetatenilor romani intocmite in strainatate, la autoritatile locale competente, se TRANSCRIU, obligatoriu, in registrele de stare civila romane, in termen de 6 luni de la intoarcerea in tara sau de la primirea din strainatate a certificatului ori extrasului de stare civila.
TRANSCRIEREA certificatelor ori extraselor de stare civila procurate din strainatate, pentru cetatenii romani, se face cu aprobarea Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor, scop in care, prin verificari, se stabileste daca titularul certificatului ori extrasului de nastere, casatorie sau deces este (a fost) cetatean roman si nu mai exista un alt act transcris sau reconstituit.
Cererea de transcriere se adreseaza primariei localitatii pe raza careia are domiciliul titularul documentului (in cazul certificatelor de deces, cererea se adreseaza primariei pe raza careia are domiciliul solicitantul), insotita de certificatul ori de extrasul original, o copie legalizata a acestora si de traducerea in limba romana, autentificate de notarul public.
Vedeti mai multe informatii aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea cetateniei natali2500 natali2500 Buna! Care este usmatorul pas dupa depunerea juramantului de Credinta?Cred ca transcrierea actelor? Cedocumente trebuie sa depun pentru transcrierea ... (vezi toată discuția)
Transcrierea casatoriei in romania cren cren M-am castorit in Serbia cu un cetatean sarb. Nu am inregistrat casatoria in Romania. La casatorie mi-am pastrat numele de fata si nu am fost nevoita sa-mi ... (vezi toată discuția)
Divort crystal crystal buna ziua ma numesc alina si sunt casatorita in liban si as dori sa divortez precizez ca , casatoria nu a fost inregistrata in romania iar el nu a venit deloc ... (vezi toată discuția)