avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de mediu pentru padure
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de mediu pentru padure

Va adresez rugamintea sa-mi spuneti daca pentru detinerea unei suprafete de teren cu vegetatie forestiera (padure - 3,25 ha) trebuie platita taxa de mediu. Daca trebuie platita, care este valoarea si unde se plateste? Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: cv_560206 , utilizator 08:57, 16 Ianuarie 2014
Trebuie sa platiti fondul de mediu doar daca realizati venituri din vanzarea masei lemnoase (cu exceptia lemnelor de foc). Si mai este o situatie ipotetica, dar nu cred ca e cazul la dvs. - daca aveti pe suprafata respectiva fond de vanatoare. In rest nu e cazul sa platiti
Va multumesc mult. Va mai adresez rugamintea sa-mi spuneti daca impozit trebuie sa platesc. Precizez ca nu am realizat niciun venit de pe urma acelei suprafete de padure si nu am decat proces verbal de punere in posesie, nu am titlu de proprietate. Multumesc foarte mult.
Sunt persoana fizica proprietara a unei suprafete de teren impadurita. Am citit raspunsul dvs. si am o nelamurire. Sa inteleg ca daca pe suprafata de padure este constituit fond de vanatoare nu trebuie platita aceasta taxa de mediu pe lemnul de lucru ? Daca da, va rog sa-mi indicati unde scrie in legislatie acest lucru ? Va multumesc.
Ati inteles gresit. In ambele situatii trebuie platit fond de mediu.
Ordinul 1032/2011 cu modificarile ulterioare:
Art. 34 - Administratorii, respectiv proprietarii de paduri care realizeaza venituri din vânzarea masei lemnoase si/sau a materialelor lemnoase, cu exceptia lemnelor de foc, arborilor si arbustilor ornamentali, pomilor de Craciun, rachitei si puietilor, au obligatia de a calcula si de a plati la Fondul pentru mediu o contributie de 2% din valoarea de vânzare a acestora.
Art. 48 - Gestionarii fondurilor de vânatoare au obligatia de a calcula si de a vira la Fondul pentru mediu o contributie de 3% din tariful de gestionare a fondurilor de vânatoare înscris în contractele de gestionare.
Va multumesc. Mai am cateva nelamuriri si anume:
-din ce an trebuia platita aceasta taxa (2010 ?);
-trebuie facuta lunar o declaratie cu programul lor si trimisa prin posta indiferent ca in luna respectiva nu ai venituri din padure, sau se face numai pt luna cu venituri ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai platesc la fondul pentru mediu? ade31 ade31 Buna ziua, Firma noastra cumpara bustean si il prelucreaza in cherestea.Pana acum am calculat 2% din valoarea busteanului si am declarat si platit la AFM. ... (vezi toată discuția)
Declaratie de mediu cimpazu cimpazu buna seara, va rog mult spuneti-mi si mie cine are obligatia depunerii declaratiei de mediu. multumesc (vezi toată discuția)
Vanzarea de arbusti ornamentali si a arborilor ornamentali miklos_elena miklos_elena Buna ziua, vanzarea de material saditor -ca arbusti ornamentali si arbori ornamentali intra sub incidenta masei lemnoase ? pentru aplicarea taxarii ... (vezi toată discuția)