avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie/acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie/acordul partilor

Un angajat solicita aprobarea in vederea incetarii prin acordul partilor (art.55, lit b Codul Muncii) cu rugamintea de a a i se aplica perioada de preaviz conform art. 81 din CM ???? Exact aceasta este formularea din cerere.

Am considerat-o cerere de incetare prin acordul partilor, am discutat cu angajatul si am stabilit ca nu suntem de acord sa incetam prin acordul partilor si chiar mai mult, am convenit sa continuam impreuna.
Cu o saptamana inainte de expirarea termenului de preaviz prevazut pentru demisie in contractul individual de munca, angajatul revine si spune ca de fapt, acea cerere era o demisie si vrea sa plece.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Considerati ca am avea obligatia sa o consideram demisie ?
Cel mai recent răspuns: adimct2007 , utilizator 12:48, 16 Septembrie 2013
Incetarea activitatii cu acordul partilor exclude acordarea unui preaviz. In cazul unei demisii se poate vorbi de preaviz, sau renuntarea la preaviz.
Asta e clar. Esenta intrebarii era alta.
Eu am descris speta iar intrebarea era "Considerati ca am avea obligatia sa o consideram demisie ?". Astept un raspuns de genul DA sau NU ( eventual motivat)


Nu se poate reconsidera o cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor ca fiind o incetare prin demisie.
Sunt doua modalitati de incetare a c.i.m. diferite .

Pe cererea respectiva, angajatorul trebuia sa-i puna rezolutia ca nu este de acord cu incetarea in baza art.55 lit.b C.mun.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie articol din codul muncii mariamarineci mariamarineci Buna ziua, In ce conditii poate inceta un cim conform art 55 lit b si in ce conditii poate incetat conform art 81 al 7? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cerere incetare cim cu acordul partilor neaprobata kitty_26g kitty_26g Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere. In cazul in care un angajat trimite catre angajator prin fax cerere de incetare Cim cu acordul partilor, iar ... (vezi toată discuția)
Diferenta art 81 si art 55b codul muncii tudordan83 tudordan83 Buna ziua, Doresc sa stiu care este diferenta dintre articolele 81 si 55 b din Codul Muncii. De ce doresc sa stiu acest lucru? Mai exact o sa va expun doua ... (vezi toată discuția)