avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat casatorie + viza = problema?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat casatorie + viza = problema?

Buna ziua,

Am o intrebare si as dori sa primesc un raspuns cat mai curand posibil. Situatia mea este urmatoarea: sunt casatorita cu cetatean din afara UE, certificat de casatorie emis in strainatate, netranscris (inca) in registrele romanesti. In momentul in care aplic pentru viza pentru sotul meu, poate acest certificat sa fie luat in considerare de cei de la Ambasada Romana sau nu? In vederea usurarii procesului vizei, evident.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:34, 19 Septembrie 2013
logic, nu. pana nu este transcris nu este recunoscut , mai ales ca nici nu este din UE
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2013
Ares-3, moderator
Inca o intrebare: certificatul este emis in Siria, iar noi momentan locuim in Kuweit. Am incercat sa il inregistram la Ambasada Romaniei de aici pentru a avea certificat romanesc insa mi s-a spus de la ambasada ca ei inregistreaza doar certificatele emise pe teritoriul Kuweitului, este adevarat? Daca am actele vizate de la Externe in Siria nu pot sa le transcrie cei de aici?
Da au dreptate. Pentru transcriere trebuie sa va adresati fie personal fie prin imputernicit cu procura speciala primariei de la locul dvs. de domiciliu din Romania. Imputernicirea o faceti la ambasada, consulat sau la un notar care are apostila de la Haga. Certificatul dvs. de casatorie trebuie supralegalizat mai intai la MAE Siria, apoi la Consulatul/Ambasada Siriei din Romania la Bucuresti si mai apoi la MAE Bucuresti, Biroul de Legalizari documente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in pakistan dana1966 dana1966 m-am casatorit in pakistan, eu fiin romanca si el pakistanez. Eu m-am intors in tara, si as vrea sa stiu unde ma pot adresa pentru a legaliza casatoria ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere thailandez in registru de stare civila dorin_severin dorin_severin Sunt casatorit cu un cetatean thailandez , acum locuim in Romania si avem un copil de 3 ani si 8 luni . Copil a fost inregistrat cu numele mamei dar anul ... (vezi toată discuția)
Nu pot divorta animaria11 animaria11 Sunt casatorita in Oman (Sultanatul Omanului) cu cetatean irakian – certificatul de casatorie este emis de catre autoritatile omaneze pe timpul ... (vezi toată discuția)