avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... transcriere certificat de nastere thailandez in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

transcriere certificat de nastere thailandez in registru de stare civila

Sunt casatorit cu un cetatean thailandez , acum locuim in Romania si avem un copil de 3 ani si 8 luni . Copil a fost inregistrat cu numele mamei dar anul acesta ne-am casatorit si si-a schimbat numele . Am certificatul de nastere al lui tradus si supralegalizat la mae in Thailanda cu numele vechi . Pentru schimbarea de nume am primit doar un document ce atesta schimbarea numelui pe care nu l-am tradus .
Am fost in Galati la oficiul de stare civila cu certificatul respectiv si mi-au spus ca mai trebuie stampile de la minister de la noi din Bucuresti si de la ambasada Thailandei in Romania . Din ce am vazut persoanele de acolo nu erau bine pregatite si cautau informatii in carti .
Pot sa ii fac certificat romanesc copilului pe baza certificatului thailandez cu numele vechi care este supralegalizat sau este alta procedura . VA multumesc
Cel mai recent răspuns: dorin_severin , utilizator 14:53, 23 Decembrie 2012
Va trebui sa va adreasati primariei cu o cerere pentru transcrierea certificatului de nastere.

Acte necesare în vederea transcrierii unui certificat de naştere din străinătate:


1. Certificatul de naştere original din străinătate şi copie xerox (după caz, cu apostilă);
2. Traducere legalizată la un notariat public din România;
3. Acte de identitate, titular sau părinţi şi copie xerox;
4. Certificate de naştere şi/sau căsătorie părinţi;
5. Procură specială, în original – dacă solicitarea se face prin împuternicit, redactată la un notar în România sau la un notar în străinătate (caz în care va fi apostilată sau supralegalizată), sau redactată la Consulatele României din străinătate;
6. Traducerea procurii, legalizată
7. Copie xerox după actul de identitate al mandatarului;
8. Dacă unul dintre părinţi nu este cetăţean român, acesta trebuie să-şi dea acordul la notariat pentru transcrierea certifcatului de naştere al copilului minor.


Cererea se depune la primăria în raza căreia are domiciliul stabil titularul actului.
deci sa inteleg ca nu am treaba cu starea civila, ca acolo am primit informatii precum as avea nevoi de certificatul de nastere tradus si supralegalizat cu 3 stampile ( 1 mae din thailanda 2 mae din ro si 3 de la ambasada thailanda in ro )
Este exact cum v-au spus cei de la Starea Civila, faptul ca s-au documentat ca sa va dea raspunsul corect si complet nu inseamna ca nu sunt bine pregatite. Ceea ce v-a scris avluci mai sus este valabil pentru statele semnatare ale Conventiei de la Haga iar Thailanda nu este printre acestea.
da ... am inteles .. ce ma deranjeaza este faptul ca fiecare interpreteaza lega in felul lui .. De exemplu : supralegalizarea pot sa o fac si la primarie nu neaparat in bucuresti la mae ... de ce sa ajung in bucuresti ? primaria nu este o instituie a statului ? sice treaba ar avea ambasada thailandei cu certificatul de nastere ? sa puna o stampila si sa platesc 30 euro ? chiar este nevoie ? scuzati-ma pentru limbaj dar asta e romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de nastere sonia.maria sonia.maria Ce demersuri trebuie facute de ofiterul de stare civila in cazul transcrierii unui certificat de nastere privind un copil care provine dintr-un parinte roman ... (vezi toată discuția)
Casatorie in pakistan dana1966 dana1966 m-am casatorit in pakistan, eu fiin romanca si el pakistanez. Eu m-am intors in tara, si as vrea sa stiu unde ma pot adresa pentru a legaliza casatoria ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)