avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie in pakistan
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie in pakistan

m-am casatorit in pakistan, eu fiin romanca si el pakistanez. Eu m-am intors in tara, si as vrea sa stiu unde ma pot adresa pentru a legaliza casatoria incheiata in pakistan.Ma poate ajuta cineva cu informatii. Ma intereseaza daca casatoria incheiata acolo este recunoscuta in Romania si ce ar trebui sa fac pentru legalizarea acesteia.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 21:57, 8 Ianuarie 2012
Actele de stare civilă ale cetăţenilor români întocmite în
străinătate, la autorităţile locale competente, se transcriu, obligatoriu, în registrele
de stare civilă române, în termen de 6 luni de la întoarcerea în ţară sau de la primirea
în străinătate a certificatului ori extrasului de stare civilă.Cetăţenii români pot cere transcrierea, direct (personal) sau prin împuternicit
cu procură specială, autentificată, în ţară de un notar public, iar în străinătate de
oficiul consular român din statul de reşedinţă sau de un notar public din străinătate,
situaţie în care procura trebuie să conţină Apostila conform Convenţiei de la Haga
din 1961 (dacă statul de reşedinţă este semnatar a convenţiei de la Haga). Cererea se
depune la primaria localităţii în raza căreia au avut ultimul domiciliu iar dacă nu au
avut vreodată domiciliul în România, la Primăria Sectorului 1 al Municipiului
Bucureşti, unde se va efectua transcrierea certificatului.
Trebuie sa faceti cerere de transcriere a certificatului de casatorie la Starea civila de la locul dvs. de domiciliu; aveti nevoie de:

- Actul dvs. de identitate în original şi copie

- Certificatul ori extrasul de căsătorie în original eliberat de autorităţile străine, care să conţină APOSTILA conform Convenţiei de la Haga, dacă ţara emitentă este semnatară a convenţiei; în cazul în care ţara emitentă nu este semnatară a Convenţiei de la Haga sau a unei convenţii bilaterale cu România, certificatul ori extrasul trebuie să fie SUPRALEGALIZAT, procedură care constă în: 1) vizarea documentului de autoritatea competentă a statului de provenienţă, 2) supralegalizarea de misiunea diplomatica a ROMÂNIEI din acel stat sau de către misiunea diplomatica a statului de origine, din România şi 3) supralegalizarea finală a documentului de către Ministerul Afacerilor Externe al României) (art. 162 din Legea nr. 105/1992)

Pakistanul nu e semnatar al Conventiei si din cate stiu, nu avem tratat bilateral, deci va trebui intai vizat si supralegalizat la ambasada Pakistanului in Romania si apoi supralegalizat final de Ministerul Afacerilor Externe.

- Copia certificatului sau extrasului de căsătorie emis de autorităţile străine tradusa in limba romana si autentificata de un notar public

- Copia certificatelor de naştere al dvs. si al sotului

- In cazul în care, în certificatul de căsătorie procurat din străinătate nu se face referire la numele pe care il veti purta după căsătorie, veti da o declaraţie autentificată de notar public din care să rezulte numele pe care v-ati invoit să-l purtati în timpul căsătoriei.

Despre ce mai trebuie daca unul dintre dvs. sau amandoi nu sunteti la prima casatorie cititi aici (nu mai incarcam pagina):

[ link extern ]
ma pot adresa unui avocat care sa se ocupe de toate actele? Daca da, aveti vreo sugestie?Mentionaz ca sunt din Bucuresti.

Multumesc.
Pe forum exista catalogul consultantilor, aveti posibilitatea sa alegeti; forumul este o buna carte de vizita pentru dumnealor (le puteti citi raspunsurile) si toti au date de contact in profilurile de consultant.

la linkul acesta gasiti toti avocatii din Bucuresti inscrisi pe Avocatnet:
www.avocatnet.ro/content/con...
Atentie transcrierea nu se poate face prin imputernicire avocatiala ci doar prin imputernicit cu procura speciala, art.73 alin 1 din HG 64/2011.

Alte discuții în legătură

Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere thailandez in registru de stare civila dorin_severin dorin_severin Sunt casatorit cu un cetatean thailandez , acum locuim in Romania si avem un copil de 3 ani si 8 luni . Copil a fost inregistrat cu numele mamei dar anul ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatelor sau extraselor de pe actele de casatorie eliberate de autoritatile straine Ares-3 Ares-3 [b]Acte necesare:[/b] -cererea de transcriere adresată primarului localităţii în raza căreia îşi are domiciliul solicitantul; ... (vezi toată discuția)