DlGoe a scris:
-este adevarat ca bancile agreeaza executarile deoarece isi trag un comision consistent din aceste operatiuni ?
Cum sa "agreeze" bancile executarile prin poprire? Bancile sunt tert poprit in situatia in discutie. Au obligatia sa se supuna adresei de poprire, altfel vor plati ele pentru client . In ceea ce priveste comisionul, in cele mai multe cazuri fie inexistent fie modic, cam 15 lei, el e justificat de chleltuielile pe care le face banca cu acea poprire, numai trimiterea unei adrese costa aproape 5 lei, pentru ca e musai sa fie trimisa cu confirmare de primire. Apoi, e nevoie de un serviciu special , deci se platesc angajati care sa gestioneze popririle platite de clienti. Este normal ca aceste costuri sa fie acoperite de undeva.
-
din moment ce orice neica-nimeni (am dovezi ca e asa !) de la orice primarie poate bloca si ATENTIE: EXECUTA ! ,,n\" conturi ale unei persoane, de ce credeti ca un cont deschis la o alta banca decat aceea cu care esti in disputa ar fi sigur ?
O alta concluzie bazata doar pe lisa de informatie. Doar persoanele care au in atributie recuperarea prin executare pot face astfel de acte. Evident ca in primarii, au astfel de atributii, in fisa postului, functionari care nu se ocupa exlusiv cu asta, asta nu inseamna ca o poate face oricine.
INTERVENTIE MODERATOR : Dle Goe, cititi cu atentie regulamentul forumului. Postarea dumneavoastra incalca Regulamentul, in special pct. 2.1.
-si apropos de executarea mai multor conturi : am de platit 100 de lei si din trei conturi imi sunt retrasi cate 100 de lei, total 300 de lei..Din punct de vedere legal, ma poti indrepta impotriva beneficiarului acestei erori de sistem ?!
Sigur ca da, ii puteti da in judecata.