Am divortat de 11 luni. Sotia locuieste in imobilul proprietate comuna - de comun acord, verbal, iar eu locuiesc in apartamentul parintilor pana la finalizarea partajului, inceput in urma cu doua luni. Bunurile mobile ramase in apartament am hotarat deocamdata sa nu fie incluse in masa partajabila, totusi daca lucrurile degenereaza
va trebui sa le includ.
Este necesar sa solicit ,preventiv, sechestru judiciar, avand in vedere ca nu am inventariat bunurile respective, deci acestea ar putea sa se "volatilizeze "?
Credeti ca este necesar sa solicit ca in cartea funciara sa fie mentionat faptul ca nu mai avem acelasi domiciliu?
NCC. art 322: (5)" lipsa notarii locuintei familiei in CF. sotul care nu si-a dat consimtamantul(2) poate cere anularea actului, ci numai daune -interese..."
Eu inteleg ca fosta sotie poate vinde bunurile mobile fara acordul meu , eu putand doar cere daune in termen de un an de la divort, cu conditia notarii locuintei familiei in CF.
Care locuinta a familiei, pentru ca am divortat si nici nu mai stam impreuna?
Ce trebuie de fapt mentionat in CF, in situatia mea?
Peste o luna expira anul de la divort, asta inseamna ca daca bunurile au fost vandute nu mai pot face nimic?
Sechestru judiciar ce anume presupune, cum, si cand se solicita si mai ales in cat timp se pune in aplicare?
Cu multumiri
Nu va ajuta cu nimic in ceea ce priveste bunurile mobile ramase in apartamanet. Pentru ele este indicat sa adunati chitante si facturi prin care sa puteti demonstra ca au fost achizitionate in timpul casatoriei sau ca sunt bunuri proprii ale dv si au ramas in locuinta buna comun (dupa caz). Faceti si un inventar al bunurior care, eventual, sa fie semnat si de unul, doi martori.
Nu puteti cere daune in conditiile art mentionat de dv. In cartea funciara sunt notate numai terenurile si cladirile.
Partaj la divort
dorinam
Buna ziua,
Sunt casatorita de 23 de ani,apartamentul in care locuim a fost a socrilor (decedati).De 10 ani din 2005 sotul are certificat de mostenitor pe ... (vezi toată discuția)