avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intampinarea in ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intampinarea in ordonanta presedintiala

ziua buna,

am urmatoarea intrebare: in procedura ordonantei presedintiale, intampinarea este obligatorie? iar daca da, care este termenul de depunere.

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 12:43, 7 Mai 2005
De regulă Întâmpinarea se depune cu cel putin 5 zile înainte de termenul de judecată.
ce frumos e sa citim din carte, ..... dar se poate interpreta de pilda art. 114 indice 4 pct. 2 si 3?

oricum , multumesc de raspuns
Intampinarea este obligatorie doar daca ai de administrat probe.
Intampinarea este obligatorie. Numai in cazurile expres prevazute de lege aceasta are caracter facultativ (Boroi-Ciobanu).
Dupa parerea mea, daca s-a dispus citarea intampinarea este obligatorie, urmand a fi depusa chiar la termenul fixat pentru judecata.
Daca insa nu s-a dispus citarea, bineinteles ca intampinarea nu este obligatorie. In acest caz, dupa cum scrie in carte, instanta, pentru a respecta principiul egalitatii, se va pronunta asupra masurii solicitate pe baza cererii, fara concluziile reclamantului. Contradictorialitatea va fi insa restabilita la judecarea recursului care se face cu citarea partilor.
Teorie , teorie , si iar teorie.
Practic daca esti tare pe situatie poti merge direct cu concluzii scrise.
Garantat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea termenului de depunere a rãspunsului la întâmpinare silviamarin2007 silviamarin2007 Daca nu am depus in 10 zile intampinare la intampinarea institutiei pe care am dat-o in judecata care sunt consecintele? Este obligatorie formularea de catre ... (vezi toată discuția)
Art. 581 din cod procedura civila - corespondenta in noul cod Cimss Cimss Buna ziua, Am facut o ordonanta presedintiala si in drept am scris potrivit art. 581 din cod de procedura civila, insa acet articol este din vechiul cod, ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor, pensie intretinere - procedura robix robix Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este procedura in fata primei instante in cazul cererilor avand ca obiect incredintare minor si pensie de intretinere, ... (vezi toată discuția)