avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Buna ziua,
as dori sa stiu daca plata concediului prenatal se face in aceleasi conditii ca si plata salariului.Adica la data stabilita de angajator
va multumesc
Cel mai recent răspuns: adyna_me , utilizator 10:31, 19 Septembrie 2013
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 36 - (1) Calculul şi plata indemnizaţiilor prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat în condiţiile legii, care constituie document justificativ pentru platã.
(2) Certificatul de concediu medical se prezintã plãtitorului pânã cel mai târziu la data de 5 a lunii urmãtoare celei pentru care a fost acordat concediul.
(3) Plata indemnizaţiilor se face lunar de cãtre:
a) angajator, cel mai târziu odatã cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectivã, pentru asiguraţii prevãzuţi la art. 1 alin. (1) lit. A şi B;
...

2. Deci plata indemnizatiei pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) se face, cel mai tarziu, in aceeasi zi in care se face plata salariilor.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obținere concediu de maternitate va_entina va_entina Bună ziua Sunt însărcinată în luna a 6-a și până acum,oficial,angajatorul nu are nici un act care să dovedească acest lucru(la înmânarea ... (vezi toată discuția)
Prenatalul luscinia1987 luscinia1987 buna ziua...mentionez ca pe data de 15 mai am intrat in concediu prenatal....suntem deja in data de 26 iunie iar eu nu am primit nici un ban...am sunat la ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa-mi plateasca concediul prenatal MihaelaTop MihaelaTop Concediu de maternitate Sunt profesor suplinitor cu contract de munca pana la 31 august.Doresc sa intru in concediu prenatal in luna iulie,voi naste pe 25 ... (vezi toată discuția)