avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Prescriptie extinctiva
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Prescriptie extinctiva

Am o datorie de recuperat. Cursul prescriptiei a inceput in mai 2010 (data executarii lucrarilor de betonare). Am facut cerere ordonanta de plata in 2013, dar mi s-a respins si mi s-a motivat ca am dreptul sa introduc actiune de drept comun. Acum, dupa solutionarea ordon. de plata, in mai 2013 termenul de prescriptie s-a implinit. Mai am dreptul sa merg pe drept comun? In noul cod civil se prevede acel termen de 6 luni in care ti se considera intrerupt termenul daca noua actiune se admite, DAR IN DECRETUL 167/58 NU SE PREVEDEA ASA CEVA.
Ce fac?

Cel mai recent răspuns: ContSters159316 , utilizator 09:37, 19 Septembrie 2013
din pacate nu mai esti in termen .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea prescriptiei extinctive victoriada victoriada Am o datorie de recuperat. Cursul prescriptiei a inceput in mai 2010 (data executarii lucrarilor de betonare). Am facut cerere ordonanta de plata in 2013, dar ... (vezi toată discuția)
Intrerupere prescriptie executare - recunoastere dumitru2000 dumitru2000 avem o hot definitiva in apel - deci care poate fi pusa in executare = din 2003. in 2007 s-a pronuntat hot in recurs si a devenit irevocabila - insa nu are ... (vezi toată discuția)
Prescriptia extinctiva In cazul in care instanta respinge somatia de plata, trimitand cauza spre judecare in fond, cum se calculeaza prescriptia , daca cererea pentru emiterea ... (vezi toată discuția)