Buna ziua! Mi-a fost retinut permisul pentru o perioada de 30 de zile (nerespectarea semnalelor agentului rutier). Am plecat fara sa-mi faca semn ca pot sa plec.. in fine.. Ultima zi de suspendare este 20.09.13, inclusiv, adica vineri. Deci in mod normal de sambata am voie sa conduc, problema este ca la ghiseul de restituire permise este inchis in weekend, si am sunat la ei, si mi s-a spus ca debea luni pot sa vin sa-l iau si ca daca sunt prins conducand apar in baza de date cu permisul suspendat pana in momentul in care eu ridic permisul de la ghiseu. Din punctul meu de vedere, este un abuz... Politia imi retine permisul inca 2 zile, pentru ca ei nu au program, dar nici nu am voie sa conduc in astea 2 zile, pentru ca apar cu permisul suspendat.. Se poate face ceva cu infectia asta?
Da.. deci cred ca in cazul meu este o gaura in lege sau e interpretabila.. altfel se stia clar ce trebuia sa fac. Multumesc pentru interventii domnilor!
Azi, 23.09.13, am ridicat permisul. Din ce am vorbit cu mai multi politisti de la rutiera, toti zic la fel, daca perioada de suspendare s-a terminat, ai voie sa conduci, chiar daca permisul propriu-zis nu este la tine, si nu esti amendat ca nu ai actele la tine, in cazul in care esti oprit in trafic, pentru ca ei pot verifica permisul, si le apare in baza de date, ca a fost suspendat si nu a fost ridicat. Multumesc celor care s-au implicat in discutie. Aveti grija la permis! :D
Aceasta inseamna ca ati fost dulau si nu catelus daca ati fi condus.
Dar...desi mie imi pare corect sa fie asa daca ati fi fost oprit in trafic nu se stie ce ar fi considerat...
Probabil ca le-ati facut observatie si v-au dat dreptate...ca oricum nu ati condus...